Havel s přáteli oslaví svoje pětasedmdesátiny

01.10.2011 6:25

Mezi gratulanty by se podle informací ČTK mohla objevit i někdejší ministryně zahraničí USA českého původu Madeleine Albrightová, s níž má Havel přátelské vztahy, pozván byl například Havlův někdejší spolupracovník na Hradě a současný ministr zahraničí Karel Schwarzenberg (TOP 09), umělci a další lidi, kteří mají k bývalé hlavě státu blízko.

Havel s přáteli oslaví svoje pětasedmdesátiny
Foto: Hans Štembera
Popisek: Václav Havel

Soukromou oslavu pětasedmdesátin dnes pro exprezidenta Václava Havla pořádají jeho přátelé a kamarádi. Konat se bude v Centru současného umění DOX v pražských Holešovicích a její součástí by měla být i hudební produkce.

Pět set hostů

Mezi gratulanty by se podle informací ČTK mohla objevit i někdejší ministryně zahraničí USA českého původu Madeleine Albrightová, s níž má Havel přátelské vztahy, pozván byl například Havlův někdejší spolupracovník na Hradě a současný ministr zahraničí Karel Schwarzenberg (TOP 09), umělci a další lidi, kteří mají k bývalé hlavě státu blízko. Hostů by mohlo být asi pět set.

Havel se narodil 5. října. Politik, dramatik a spisovatel je jedním ze symbolů pádu komunismu a ve světě je znám jako bojovník za lidská práva. V posledních měsících se společenského života víceméně stranil, protože byl zesláblý a obtížně se zotavoval po březnovém zánětu dýchacích cest. Uplynulé týdny odpočíval na chalupě v Hrádečku u Trutnova, venkovský vzduch mu prospěl. Nyní už má v plánu několik pracovních akcí.

Související:

Prezident Klaus v den narozenin zaútočil na Moravce. ČT moderátora brání

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…