Nový kabát Otázek Václava Moravce. Kráčí v žoldu TOP 09?

02.10.2011 10:25

Otázky Václava Moravce České televize se dnes pokusí diváky zaujmout novou grafikou a poutavým obsahem, Obléknou si nový kabát. Na sociální síti Facebook se však už teď objevují názory, že nová grafika jde na ruku druhé nejsilnější vládní straně TOP 09.

Nový kabát Otázek Václava Moravce. Kráčí v žoldu TOP 09?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Václav Moravec

Jedna z vlajkových lodí zpravodajské ČT 24 Otázky Václava Moravce navléká nový kabát. V redakci prý panuje napětí a očekávání. Jedním z hlavních nedělních témat bude prorůstání organizovaného zločinu do státní správy, jako host ve studiu usedne Robert Šlachta, ředitel Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu. Jak diváci novou podobu otázek přijmou?

Jde o logo nebo o obsah?

Na sociální síti Facebook se k tématu nové podoby OVM objevují rozporuplné reakce. Jeden z pisatelů v diskusi tvrdí, že nové spojení červené, modré a bílé barvy v logu otázek jde na ruku TOP 09, která užívá stejnou barevnou kombinaci.

„Jinak prima studio v barvách TOP 09! To se přemluvbábistům zase povedlo! Bravo! Píše na Facebooku Jan Podhajský. V přirovnání nové grafiky otázek k pravicové „Topce" nezůstává zdaleka sám. Tuto údajně čistě náhodnou podobnost kritizuje na sociální síti řada přispěvatelů. Televize se ovšem brání, že nešlo o záměr a žádný odkaz na vládní stranu.

„TOP 09 má jiné barvy - uvidíte to ve vysílání na pozadí grafik, tabulek, ve studiu atd. Proč by červenou a modrou, které reprezentují českou státnost, ale také opačné póly politického spektra, měla mít rezervovaná TOP 09? Každá základní barva je spojená s nějakou stranou. Tvůrci nové podoby Otázek zvolili tyto. Líbit se Vám nemusí, ale s TOP 09 tam žádná spojitost není," odpovídá redakce otázek.

Toto ujištění diskutující však příliš neuklidnilo a dál trvali na tom, že redakce měla zvolit barvy jiné. Debata nad samotným obsahem pořadu se kamsi vytratila. Připomněl to ostatně i jeden z přispěvovatelů. „Bože, logo, vzhled studia, barvy... to je asi tak 0,1% pořadu OVM.. podstatnější je obsah, nad tím diskutujte a toto téma už prosím uzavřete!" napsal Marin Černý. Ani to však příliš nepomohlo.


 

 


 

Související:

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…