Vondra chce prodat továrnu někdejších Vojenských opravárenských podniků

02.10.2011 17:17

Ministerstvo obrany začne hledat zájemce o továrnu bývalých Vojenských opravárenských podniků (VOP) ve Šternberku, ponechá si jen provozy v Novém Jičíně. Uvedl to server E15, kterému informaci potvrdil mluvčí ministerstva Jan Pejšek.

Vondra chce prodat továrnu někdejších Vojenských opravárenských podniků
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr Alexandr Vondra

"Minulý měsíc o tom rozhodla dozorčí rada těchto sloučených státních podniků. Bude vypsána soutěž na firmu, která nejpozději do konce roku 2012 nalezne pro Šternberk vhodného zájemce," řekl Pejšek. Jaký osud čeká výzkumné ústavy v Brně, Slavičíně a Vyškově, které pod šternberskou zbrojovku spadají, zatím není zřejmé.

Šternberská továrna, která pro armádu opravuje a modernizuje pásová a kolová obrněná vozidla, je po LOM Praha už druhou firmou stoprocentně vlastněnou ministerstvem, kterou velmi pravděpodobně čeká privatizace.


Odbory se obávají propouštění

Snahou podle Pejška bude, aby všech 270 zaměstnanců nebo alespoň převážná většina z nich nepřišla o práci. Odborová organizace se ale obává, že proces pronájmu či privatizace se bude zbytečně prodlužovat, což prý způsobí odchod řady lidí. Odboráři proto chtějí, aby byl zájemce nalezen co nejdříve, napsal server E15.

O sloučení opravárenských podniků v Novém Jičíně a Šternberku pod hlavičkou šternberského závodu rozhodla předloni vláda. Vojenskému opravárenskému podniku Šternberk v roce 2009 klesly tržby za prodej vlastních výrobků a služeb o 29,8 procenta na 727,8 milionu korun, hospodaření skončilo čistým ziskem 9,4 milionu korun.

 

Čtěte také:

Armádní obchodování bez souhlasu vlády. Na obraně to zavání zločinem 

Vondra uniformy nekoupí. Nákup chce transparentní 

Ministerstvo obrany prý chtělo úplatek za přidělení zakázek 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, qot

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…