Milí diváci, šéf Dvořák nastupuje. Toto už dnes udělá ve vaší ČT

03.10.2011 7:48

V devět nástup do práce, v deset první pracovní schůzka a v jednu porada kolegia generálního ředitele - to bude první pracovní den Petra Dvořáka ve funkci generálního ředitele České televize. Prioritou pro něj bude rozpočet ČT pro příští rok. Na zoubek se hodlá podívat i výrobě pořadů.

Milí diváci, šéf Dvořák nastupuje. Toto už dnes udělá ve vaší ČT
Foto: Hans Štembera
Popisek: Generální ředitel ČT Petr Dvořák

Dnes poprvé vstoupí nový generální ředitel České televize Petr Dvořák do budovy této instituce jako její šéf. „Já do televize pojedu normálně na devátou, jak jsem zvyklý jezdit do práce a na desátou mám domluvenu schůzku se statutárním dosavadním zastupujícím ředitelem České televize panem Karmazínem. Pak na jednu hodinu mám sezvané takzvané kolegium generálního ředitele, což je standardní porada, kterou generální ředitel má," řekl ParlamentnímListům.cz novopečený šéf veřejnoprávního média.

Nový management a rozpočet

Priority prvních měsíců ve funkci jsou podle Dvořáka jasně dané. „V tuhle chvíli především platí to, že potřebujeme schválit rozpočet pro rok 2012. Aby ten mohl být schválen, je nutné pro příští rok schválit plán, a to jak na jaro, tak na podzim," nastínil Dvořák prioritu číslo jedna.

Ruku v ruce s tím už hodlá pracovat na nové organizační struktuře. „Tu bych chtěl zjednodušit. A samozřejmě budu usilovat o to, co nejdřív si nastavit takový ten top management, který by měl obsadit ředitelské pozice ve vedení České televize. To jsou hlavní úkoly pro nejbližší týdny," doplnil Petr Dvořák naší redakci.

No, podlézání? Až tak ne

Sice nechtěl jmenovat, nicméně v hlavě už nosí většinu jmen lidí, které by rád obsadil do svého týmu. „Nemám ještě úplně finálně všechna jména, ale myslím si, že většinově už jej poskládaný mám a budu o svých představách na nejbližším zasedání informovat Radu České televize," upřesnil generální ředitel.

Na dotaz ParlamentníchListů.cz nechtěl nikoho přímo odsuzovat za to, že by se snažil mu z vnitřku televize podlézat poté, co vešlo ve známost, že bude ČT šéfovat. „Já bych neřekl přímo, že mi někdo podlézal. Já si myslím, že to je standardní věc, že když už se člověk dostane do pozice tohoto typu, tak najednou mu přijdou blahopřejné esemesky od lidí, které pět let neviděl. Ale to je třeba nějakých deset nebo pět procent z celkového počtu. Ostatní jsou blahopřání od lidí, se kterými jsem se dlouhodobě znal," popsal Dvořák.

Janečka jsem už neviděl

Ten by se rád do měsíce potkal s většinou zaměstnanců. „Se zaměstnanci České televize bych se samozřejmě chtěl setkat na nějakém větším fóru a termín se budu snažit vymyslet už dnes. Ale promluvit k většině zaměstnanců jak v Praze, tak i v Brně a Ostravě bych chtěl nejdéle do měsíce, abych je seznámil s tím, jakým způsobem bych chtěl televizi řídit," reagoval Dvořák na dotaz redakce.

Se svým předchůdcem ve funkci Jiřím Janečkem se viděl Dvořák naposledy před volbou generálního ředitele. „My jsme se potkali v průběhu tuším minulého měsíce, což bylo o tom, že jsem se ptal na nějaké věci, které jsem potřeboval k dopsání svého projektu. Po volbě jsem ho už neviděl," doplnil.


Výrobě se podívá na zoubek - za dvě stě měsíčně

Zajímalo nás, nakolik už má jasno zda a jaké pořady to mají v České televizi namále. „Já se v tuhle chvíli nechci vůbec vymezovat vůči žádnému pořadu. Na druhou stranu úkolem příštích asi dvou měsíců bude to, abych prošel společně s lidmi, kteří jsou za to zodpovědní, veškerou rozpracovanou výrobu. Cílem je říci si, v čem budeme pokračovat dál, které z těch pořadů budeme muset upravit tak, aby vyhovovali kritériím, které jsem si dal v rámci svého projektu, a které z těch pořadů budeme muset zastavit.

Připomeňme, že někdejší ředitel TV Nova Dvořák se stal vítězem výběrového řízení na generálního ředitele ČT poté, když začátkem června jeho předchůdce Jiří Janeček oznámil Radě ĆT , že ze zdravotních důvodů s koncem srpna odejde z tohoto postu. Dvořák bude mít plat 200 tisíc korun měsíčně s tím, že ročně si bude podle hospodářských výsledků moci přijít na další až dva miliony korun.

DLOUHODOBĚ sledujeme téma: Česká televize


Čtěte také:


Foto: Hans Štembera


Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ondřej Vaněk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …