Petici za přímou volbu prezidenta podepsalo už 100 tisíc lidí

04.10.2011 22:05

Více než sto tisíc lidí se podle České televize podepsalo pod petici za přímou volbu prezidenta, hejtmanů, primátorů a starostů, kterou zorganizovala Strana práv občanů - zemanovci (SPOZ). Kampaň se tak zařadila mezi jednu z nejúspěšnějších petic v posledních letech. 

Petici za přímou volbu prezidenta podepsalo už 100 tisíc lidí
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Ivan Fuksa

Předseda SPOZ Vratislav Mynář si ale nemyslí, že by to mezi politiky něco změnilo. "Obávám se, že to bude opět zameteno pod stůl," prohlásil.

Podepsal i Gazdík, Hašek nebo Foldyna

Podpisů od konce letošního června SPOZ podle svého předsedy Mynáře získala asi 106 tisíc, některé podpisy však byly kvůli formálním nedostatkům vyřazeny. I tak se výzva za nové prvky přímé demokracie zařadila mezi celkově nejúspěšnější.

SLEDUJEME téma přímá volba

Petici při agitaci zemanovců v Poslanecké sněmovně podepsal také předseda poslanců vládní TOP 09 Petr Gazdík a několik dalších poslanců z hnutí Starostové a nezávislí, které do sněmovny kandidovalo spolu s TOP 09. Zemanovci se chlubí i podpisy některých sociálnědemokratických poslanců a senátorů, včetně hejtmana Jihomoravského kraje Michala Haška či vlivného severočeského politika Jaroslava Foldyny.

Čtěte také:

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …