Premiér nemluví pravdu, prohlásil Fuksa

04.10.2011 22:34

Premiér Petr Nečas (ODS) dnes překvapivě rychle odvolal svého stranického kolegu, ministra zemědělství Ivana Fuksu. Ten byl proto hostem pořadu České televize Události, komentáře. Výtky, které na jeho adresu Nečas vznesl, rozhodně neuznal.

Premiér nemluví pravdu, prohlásil Fuksa
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ivan Fuksa

"Středočeská orgnizace je jediná proti tomu, by se vedení ODS prodlužoval mandát. Myslím, že to byla pro pana premiéra poslední kapka," uvedl Fuksa. Právě ODS ve středních Čechách za Fuksou stojí - kromě Petra Bendla.

Fuksa je blízký Kalouskovi

Výtky, které na Fuksovu adresu premiér vznesl, bývalý ministr popíral. Tzv. dřevěnou knihu označil za dobrý projekt, že by se málo vyjadřoval na zasedáních vlády k jiným tématům, označil za nesmysl. Když se moderátor Martin Veselovský Fuksy zeptal, jestli to znamená, že premiér Nečas lže, vyhýbal se odpovědi. "Pan premiér nemluvil pravdu," uvedl nakonec.

K věci Bendl trefil Tluchoře: Nejsi šéfem středočeské ODS, mluv sám za sebe

 

Petr Tluchoř (ODS) Nečasovo rozhodnutí kritizoval, Petr Bendl (ODS) se proti tomu vzápětí postavil. Podle Bendla Tluchoř nemluvil za Středočeský kraj, ale sám za sebe. Fuksa s tím ale nesouhlasí. "Myslím, že vnitrostranický boj není nejdůležitější věcí. Já jsem byl překvapen pouze jedinou věcí - načasováním. Vypadalo to, že to Petr Nečas udělá až po kongresu," zhodnotil Bohumil Pečinka z časopisu Reflex.

Sledujeme téma Ekotendr

Podle komentátora byl Fuksa vnímán jako jakýsi další ministr TOP 09 a člověk blízký ministru financí Miroslavu Kalouskovi. Souvislosti hledal také v problémovém ekotendru, jehož spolutvůrcem Fuksa je. "Petr Nečas dělá něco jako nevyhlášenou rekonstrukci vlády a dalších polostátních institucí," myslí si Pečinka.

Čtěte také:

Ministr Fuksa jde z vlády. Nahradit ho má prý Bendl
Víme, co chystá Tluchoř na Nečase

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…