Nejhorší ředitel ČT byl Janeček, tvrdí neúspěšný Fenič

08.10.2011 20:59

Producent Fenič v Pressklubu Frekvence 1 prozradil Luboši Xaveru Veselému, že je rád, že se nedostal do druhého kola volby generálního ředitele ČT. Legitimizoval by prý tak výběr kandidátů, který byl podle jeho slov více než z poloviny špatný. A pokud by do druhého kola snad i postoupil, stejně by rezignoval, jak sám řekl.

Nejhorší ředitel ČT byl Janeček, tvrdí neúspěšný Fenič
Foto: archiv
Popisek: Nezávislý producent Fero Fenič s kamerou

Fero Fenič se domnívá, že nový generální ředitel ČT Dvořák je jednoznačně nejzkušenější z poslední pětice kandidátů, má to ale háček. Dvořák zná dobře televizi komerční, která má jediný úkol: Vydělat co nejvíce peněz svým majitelům. Zatímco veřejnoprávní médium má úkol zcela jiný a s tím Dvořák podle Feniče žádné zkušenosti nemá.

Ten úkol, to je veřejnoprávní obsah, čili to, co se v posledních patnácti letech v ČT neřeší vůbec. Jediné kritérium, uplatňované na ředitele, potažmo na celou ČT, je vyrovnané hospodaření, nikoliv kvalita tvorby programů. „Lidé platí 30 korun u doktora a byla z toho malá revoluce. ČT stojí koncesionáře ročně mnohem více, než zaplatí u lékaře a kolem toho je ticho," řekl Fenič, který o sobě tvrdí, že je jediným producentem na poli veřejnoprávní tvorby, který v posledních letech uspěl.

Sledovali jsme téma VOLBA NOVÉHO ŠÉFA ČT 

„Já myslím, že Jiří Janeček poškodil Českou televizi nejvíce ze všech polistopadových ředitelů. Nemyslím, že by to bylo ze zlé vůle, bylo to nekompetentností. Jiří Janeček neměl předpoklady pro tuto funkci. Nebyl to významný novinář, významný tvůrce ani významný manažer. On si to sám uvědomoval, myslím si, a proto udělal jediné, co považoval za možné - vyhýbal se médiím, obklopoval se jen lidmi, kteří ho nepřevyšovali, do televize nepřivedl žádnou významnější osobnost," nenechal na předešlém řediteli ČT Fenič nit suchou.

Dodal, že za Janečka televizi v podstatě řídil František Lambert, který později musel odejít. „Éra Jiřího Janečka je poznačená skandály. Když se jen podíváte, kolik programových ředitelů se tam vystřídalo... Já se domnívám, že v čele veřejnoprávní televize by měli stát mravní lidé. Že mravnost je jedna z jejich základních podmínek výkonu funkce," zakončil svou úvahu nezávislý producent Fero Fenič. Ten se mimochodem domnívá, že ho nynější ředitel Dvořák ke spolupráci neosloví, jak se o tom už pár týdnů v médiích spekuluje.


Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: AV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …