Šéfové regionálních ODS podpořili Nečase po odvolání Fuksy

05.10.2011 12:25

Předsedové regionálních sdružení ODS podpořili premiéra a předsedu ODS Petra Nečase, který v úterý odvolal ministra zemědělství Ivana Fuksu. ČTK dnes sdělili, že respektují právo premiéra vybrat si do vládního týmu lidi podle svého uvážení.

Šéfové regionálních ODS podpořili Nečase po odvolání Fuksy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Petr Nečas

 V prohlášení chybí Královéhradecký kraj. Jinak zbylých 13 regionálních šéfovů odmítlo slova Petra Tluchoře ze středočeské ODS, který vidí ve Fuksově odvolání hrubý zásah do středočeské ODS a pokus ovlivnit blížící se volbu jejího vedení.

Ministři reprezentují vládu, ne kraje

"Pokud Petr Nečas usoudil, že další spolupráce s Ivanem Fuksou není z jakéhokoli důvodu možná, je jeho nezadatelným právem provést na postu ministra personální změnu," stojí v prohlášení 13 regionálních předsedů strany. Ministři podle něj zastupují celou stranu nikoli regionální sdružení.

"Z tohoto důvodu považujeme prohlášení Petra Tluchoře, že odvolání Ivana Fuksy je hrubým zásahem do středočeské ODS, za nešťastné. Vnímáme ho jako krok, který směřuje více k dělení ODS, než k jejímu sjednocování," konstatovali. Tluchoř je ve straně Nečasovým oponentem.

Předseda středočeské ODS Petr Bendl míní, názor Tluchoře je jeho osobním názorem. Bendl nezískal nominaci své mateřské organizace v Kladně na šéfa regionálního sdružení občanských demokratů. Důvodem byla jeho neúčast na úterním místním sněmu. Sněm podle něj nenavrhl na šéfa středočeské ODS nikoho.

Nečas už má jméno nového ministra, ale neřekl kdo jím je. Oznámit to chce v řádu dnů.

Související:

Bendl trefil Tluchoře: Nejsi šéfem středočeské ODS, mluv sám za sebe

Klaus nemá Bendla rád, ministrování mu může zkomplikovat

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …