Strana Paroubka: Národní socialisté - levice 21. století

05.10.2011 13:54

Nová strana, v níž se zřejmě chystá působit bývalý předseda ČSSD a někdejší premiér, se bude jmenovat Národní socialisté - levice 21. století, uvedl dnes server iHNed.cz. Paroubek tento týden prohlásil, že se brzy rozejdou jeho kroky s ČSSD.

Strana Paroubka: Národní socialisté - levice 21. století
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek

Nová registrace se jménem se podle serveru objevila 3. října v patentovém úřadu. Majitelem značky je Jaroslav Andres, který momentálně blízký Paroubkův spolupracovník a současně je tajemníkem České strany národně socialistické (ČSNS 2005). Ve hře je údajně i přejmenování ČSNS 2005 nebo spojení s nově vznikající stranou.

Začíná nová etapa v životě Paroubka

Paroubek na dotaz, zda Andresem nově zaregistrované jméno je názvem strany, do níž v brzké době vstoupí, odpověděl pouze: "Dobře udělal".

Právě o ČSNS 2005 se v poslední době v souvislosti s Paroubkovou politickou budoucností intenzivně spekulovalo. V posledních týdnech se začal na odpor stavět letitý předseda této strany Karel Janko.

Někdejší lídr ČSSD v současnosti uvádí, že ve hře je i založení vlastního politického uskupení. Podle Paroubka jedna etapa jeho politického života skončila odstoupením z čela ČSSD po loňských sněmovních volbách, v nichž ČSSD sice vyhrála, ale ztratila reálnou možnost sestavit vládu.

"Od té doby nastala jiná etapa. Ten rok to je taková přechodná doba a teď zřejmě nastane jiná," poznamenal Paroubek. Zůstat v ČSSD by podle něj mělo smysl, pokud se s vedením strany dohodl na změnách nynější politiky. Moc tomu ale prý nevěří.

Související:

Paroubek: Zeman na Hrad. Budou někdejší soupeři spolupracovat?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…