Poslanec Krátký dostal za svůj výrok pokutu 5 tisíc korun

05.10.2011 16:50

Sněmovní mandátový a imunitní výbor dnes udělil pokutu 5000 korun poslanci Jiřímu Krátkému (ČSSD) za hanlivý výrok, který pronesl na minulé schůzi sněmovny. Krátký zváží, zda se proti pokutě odvolá ke sněmovně. "Zaplacení si ještě rozmyslím," řekl Krátký novinářům. Své vyjádření nepokládá za vhodné, ale s verdiktem výboru spokojen není. Na případné odvolání má podle jednacího řádu 15 dní.

Poslanec Krátký dostal za svůj výrok pokutu 5 tisíc korun
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanecká sněmovna Parlamentu ČR

Krátký ve sněmovně kritizoval návrh koaličních poslanců, aby sněmovna mohla rozhodovat o zákonech i po půlnoci. Prohlásil přitom, že v noci pracují jen "kurvy a zloději". To se ale nelíbilo koaličním poslancům a ti na něj podali návrh na zahájení disciplinárního řízení.

"Já bych vás chtěl poprosit, kolegové z koalice, nechte ty noční hodiny těm dvěma nejstarším řemeslům a dejte pokoj s těmito věcmi. Kdo dělá v noci - kurvy a zloději. Já se ani k jedněm nepočítám, tak pro boha věčného dejte pokoj," prohlásil ve sněmovně Krátký. Za použití vulgarismu si vysloužil nesouhlas i pokárání od předsedkyně sněmovny Miroslavy Němcové (ODS). Premiér Petr Nečas (ODS) to označil za hulvátství poslance, kterému se nechce pracovat.

Poslanec se posléze v písemném vyjádření omluvil zaměstnancům, kteří by se cítili jeho slovy uraženi.

Související:

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…