Je brzo říkat, zda půjdu s Paroubkem, prohlašuje Šlégr

06.10.2011 14:49

Jeden z nejúspěšnějších hráčů české hokejové historie a zároveň poslanec ČSSD Jiří Šlégr v rozhovoru pro týdeník Instinkt prohlásil, že teprve čas ukáže, jak se postaví k možnému odchodu z ČSSD spolu s expředsedou Jiřím Paroubkem. Od nynějšího vedení sociální demokracie očekával, že mohlo bý agresivnější a viditelnější.

Je brzo říkat, zda půjdu s Paroubkem, prohlašuje Šlégr
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Šlégr

Na ohlášení Jiřího Paroubka, že opustí stranu, jíž čtyři roky šéfoval, zřejmě naváže i podobné prohlášení poslance ČSSD Jiřího Šlégra. „Momentálně k tomu přistupuju tak, že čekám, jak se rozhodne Jiří Paroubek, a pak na to budu odpovídat. Myslím, že je opravdu ještě brzo. Čas ukáže, jak se rozhodne a jak se k tomu já postavím," odmítl Šlégr v rozhovoru pro týdeník Instinkt potvrdit, že už je jeho odchod z ČSSD jistý.

Šlégr si nemyslí, že by se on sám či expředseda Paroubek měli vzdát poslaneckého mandátu, pokud by z ČSSD odešli. „Když se podíváte na preferenční hlasy, ať už u Jiřího Paroubka nebo u mě, tak byly hodně vysoko. On jich dostal nejvíc a já byl druhý. Těch hlasů bylo přes deset tisíc. Když vám lidé dají tolik preferenčních hlasů, tak pokud byste i odešel do jiné strany, tak byste se svého mandátu neměl vzdávat," uvedl mluvčí stínové vlády pro oblast sportu.

Sobotkovi chybí zdravá agresivita

Jeden z nejúspěšnějších hráčů české hokejové historie vidí ve sněmovně nespokojené koaliční i opoziční poslance. „Ale jestli se někdo připojí k Jiřímu Paroubkovi, to nevím. Já jim do hlavy nevidím, stejně jako vy nevidíte právě teď do mé hlavy," nechtěl Šlégr prozradit, kdo by mohl expředsedu ČSSD následovat do nové politické strany.

Podle něj nové vedení sociální demokracie mohlo být agresivnější a viditelnější. „Byl jsem zvyklý hrát hokej pod úspěšnými lídry, jako byl třeba Jágr nebo Lemieux či Yzerman, kteří vyloženě táhli mužstvo a chtěli, aby bylo vidět. A to si myslím, že Jiří Paroubek vždycky dělal. U Bohuslava Sobotky, kterého si jinak strašně vážím, nevidím tolik té zdravé agresivity. Jestli je to špatně, nebo dobře, to je otázka," porovnává Šlégr poslední dva předsedy ČSSD.

Šlégra znechutila ignorace koaličních stran

Prognózy politologů, že Paroubek svým odchodem vlastně oslabí levici, protože je pravděpodobné, že se s novou stranou do sněmovny nedostane a hlasy levicových voličů tak propadnou, považuje slavný hokejista za předčasné. „Je to možné, ale také se může stát, že se Jiří Paroubek se svou novou stranou do parlamentu dostane. Hodnotit, co bude za dva a půl roku, je předčasné," myslí si Šlégr.

Za rok a čtvrt v politice ho nejvíce znechutila ignorace koaličních stran. „I přesto, že mají takovou jednoznačnou převahu, tak by mohly víc komunikovat s opozicí a diskutovat o tom, co je opravdu dobré pro občany," podotýká Šlégr s tím, že ještě neví, jestli v politice zůstane. Pedpokládá ale, že by se místo setrvání v politice mohl vrátit ke sportu.

K věci:

Za Paroubkem mohou jít i nespokojenci z ODS a VV, míní Šlégr 

Šlégr stojí za Paroubkem: Kam jdu Jiří, tam jdu já 

Paroubkovi zbyl jen Šlégr. Přestup roku prý nic moc 

Foto: Hans Štembera

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …