Nepotřebuji sex, parafrázoval Zámečník na fóru. Škoda, že ho už Kalousek neslyšel

06.10.2011 15:24

Na jinak věcném a vážném ekonomickém fóru nechyběl ani vtip. Po šéfu financí Miroslavu Kalouskovi (TOP 09), který upozornil na to, že během čtvrtka ještě nikoho nezfackoval, humor nechyběl ani jeho řečnickému nástupci z řad ekonomů. Ten hovořil dokonce o sexu.

Nepotřebuji sex, parafrázoval Zámečník na fóru. Škoda, že ho už Kalousek neslyšel
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Zámečník

Po ministru financí Miroslavu Kalouskovi (TOP 09) a člence České národní rady Evě Zamrazilové vystoupil totiž na 121. Žofínském fóru i zástupce Národní ekonomické rady vlády Miroslav Zámečník.

Dnes jsem ještě nikoho nezfackoval, pochlubil se nemocný Kalousek

Ekonomickou krizi a její důsledky komentoval velmi fundovaně, sám si toho vědom se občas ujišťoval slovy "Jsem srozumitelný?".  Svůj odborný výklad ale nezapomínal odlehčovat.

Zámečníkovi nechyběl humor. Kalousek si ho už nevyslechl

Například parafrází nápisu na tričku, které jej zaujalo na těle jednoho mladíka na zahraniční konferenci. Na svrchní části jeho oděvu prý stálo "I don´t need sex. Because my government fucks me every day". Motto prý Zámečníka pobavilo a svěřil se s ním i Kalouskovi. Proto jej mrzelo, že ministr financí si jeho parafrázi na fóru už nevyslechl.

FOTOGALERIE ŽOFÍNSKÉ FÓRUM 

Srovnáváme nesrovnatelné. To nelze

Zámečník byl ve svém projevu velmi realistický, místy až skeptický. "Naše produktivita je ve skutečnosti neslavná. Říkat, že potřebujeme mít stejné mzdy jako země, která je produktivnější, nelze, je to nesrovnatelné," upozornil na Žofínském fóru člen NERVu.

"Češi se stávají relativně méně produktivní," dodal ekonom s tím, že srovnávání výše platů, ale i dalších parametrů tuzemska a dalších ekonomik není správné. Česko je na tom podle Zámečníka dokonce i hůře než Slovensko. "To poroste rychleji, bude atraktivnější i pro zahraniční investory," upozornil ekonom.

Spadli jsme z Marsu?

V reakci na dotaz po soukromými fondy spravovaným systémem se Zámečník upřímně zděsil. "To jsme asi spadli z Marsu," reagoval na podobné úvahy. "Jestli si tady hrajeme na fondové hospodaření, tak vůbec nevím, kdo tady o čem mluví," uzavřel ekonom.

Více o Žofínském fóru ZDE

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jana Šulcová

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …