Z Paroubkova nového programu: Podpora imigrace ze slovanských zemí

07.10.2011 13:26

Česká strana národně sociální (ČSNS) zveřejnila na serveru vaševěc.cz programový dokument, kde nastiňuje základní teze politického programu. Národní socialisté chtějí důsledně podporovat zaměstnanost a chtějí toho dosáhnout například podporou cílené imigrace ze slovanských zemí.

Z Paroubkova nového programu: Podpora imigrace ze slovanských zemí

V prvé řadě si národní socialisté chtějí poradit se zaměstnaností. Zvýší flexibilitu pracovních sil pomocí zrušení daně z převodu nemovitého majetku pro fyzické osoby, podpory rekvalifikace a podpory investic.

Podpora cílené imigrace z jihovýchodní a východní Evropy

Dostupnost pracovních sil chtějí socialisté dosáhnout podporou cílené imigrace z jihovýchodní a východní Evropy, tedy ze slovanských zemí. Podle ČSNS by se měla zvýšit podpora rodin s dětmi a podpora růstu vzdělanosti, tvůrčí práce a rozvoje sociální ekonomiky.

PROHLÉDNĚTE SI základní teze programu Paroubkovy nové strany

Národní socialisté mají za cíl také vyrovnaný státní rozpočet ve střednědobém až dlouhodobém výhledu. Chtějí zavést například daně z finančních operací, zvýšit daně z nemovitostí, zdanit takzvané zlaté padáky a znovu zavést progresivní daň.

ČSNS by ovšem nezvyšovala DPH a byla by pro zachování snížené sazby. Strana by prosazovala také nulovou sazbu DPH na dětské oblečení, obuv, pleny a další.

Chceme 100procentní garanci vkladů do druhého pilíře

V důchodové oblasti by národní socialisté posílili první pilíř a provázali výši penzí na HDP. V případě zavedení druhého pilíře penzijní reformy by ČSNS chtěla prosadit smluvní garanci 100procentních vkladů a úrok podle limitu, který stanoví Česká národní banka.

Lidem, kteří by si část příjmů vyváděli na účty u soukromých společností, by ČSNS chtěla zajistit ochranu proti inflaci pomocí volitelné indexaci a navyšováním doživotní renty, dále garanci, že se v případě úmrtí vyplatí veškeré vklady a zisky pozůstalým.

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…