Převážná část vrcholných manažerů se o Kalouskovo zdraví nebojí

07.10.2011 16:38

O zdravotní stav ministra financí Miroslava Kalouska (TOP 09) se zajímá server českápozice.cz. Oslovil vrcholné manažery, zda se obávají o jeho zdraví stejně jako premiér Petr Nečas (ODS). Ten v rozhovoru pro iDnes.cz prohlásil, že má trochu strach o psychický a zdravotní stav ministra Kalouska, protože se u něj stupňuje únava, podrážděnost a agresivita. Z průzkumu vyplynulo, že 74,8 procent manažerů nesdílí obavy o stav Kalouska. Server neuvedl jména manažerů.

Převážná část vrcholných manažerů se o Kalouskovo zdraví nebojí

Nejméně čtyři respondenti tvrdí, že Kalousek přežil jiné lapálie, a nechtějí to proto dramatizovat. „Ministr Kalousek řeší vlastní ego, k čemuž nepotřebuje léčení. Aspoň zatím," říká další.

Objevily se ale i takové reakce, které vyjadřují obavy o zdraví současného ministra financí. Až 22,6 procent manažerů vyslovilo obavy o zdraví ministra financí. 

Dlouhodobý stres vedl u řady manažerů ke zhoršení zdraví

„Dlouhodobé zdravotní problémy kombinované s náročnou stresující prací vedly u řady jiných manažerů nejen ke zhoršení jejich zdraví, ale v určitých případech i k psychickým potížím. Nelze tedy vyloučit, že by se to mohlo stát i panu Kalouskovi, což bych mu rozhodně nepřál," cituje server českápozice.cz jednoho z respondentů.

Další manažer si myslí, že není nic špatného na tom, když Kalousek v soukromí mluví jako dlaždič. Prý se po Praze šíří informace, podle kterých by se mohlo jednat o vážný zdravotní problém. Dodal, že nic takového Kalouskovi nepřeje a považuje ho za nejschopnějšího politika.

V další reakci je Kalousek označen za „nejprotřelejšího" českého politika. Zabývá se prý tématy, kterým rozumí jen málokdo, a není se třeba obávat o jeho psychický a zdravotní stav.

Kalousek je závislý na okamžité míře konzumace určitých tekutin

„Je totiž jednoznačně závislý na jeho okamžité míře konzumace určitých tekutin. Tato skutečnost vede čas od času k tomu, že působí poněkud unaveně, což v danou chvíli zřejmě je. Ale kdo z nás by nebyl," tvrdí jeden z anonymních manažerů.

Jinak to vidí člověk, který tvrdí, že Kalousek má promyšleno vše, co kdy řekl a udělal. „To jen ukazuje na aroganci moci a obecnou nekulturnost politické scény, čehož je zářným příkladem," píše se na serveru českápozice.cz.

To, že je někdo inteligentní gauner, neznamená, že je jakkoli nemocný

„To, že je člověk inteligentní gauner, který je kvůli vlastnímu prospěchu ochotný cíleně a dlouhodobě devastovat zemi, vůbec neznamená, že by měl být jakkoli nemocný. Každodenní prosazování mimořádných ,leváren‘ však i pro něho představuje velké psychické vypětí," myslí si dotázaný manažer.

Objevila se i teorie, že premiér Nečas by ve skutečnosti uvítal zdravotní indispozici ministra Kalouska. Pomohlo by mu to vyřešit boj o vedoucí roli v politické pravici, kterou reprezentují právě TOP 09 a ODS.

Serveru českápozice.cz odpovídalo 122 vrcholných manažerů. 

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…