ČSNS 2005 vyloučila předsedu a bude spolupracovat s Paroubkem

08.10.2011 14:07

AKTUALIZOVÁNO ČSNS 2005 se rozhodla vyloučit svého dosavadního předsedu Karla Janka, aby mohla spolupracovat s Jiřím Paroubkem, který včera opustil ČSSD. Janko nesouhlasil s tím, aby se po Paroubkovu vstupu do strany národní socialisté příliš podobali sociální demokracii.

ČSNS 2005 vyloučila předsedu a bude spolupracovat s Paroubkem
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Předseda NS-LEV 21 Jiří Paroubek

"Poměrem hlasů 15 ku 9 bylo panu Jankovi zrušeno členství ve straně. Znamená to, že vedení ČSNS 2005 je pro pokračování dalších jednání s Jiřím Paroubkem," sdělil k rokování ČSNS 2005 mluvčí strany Jiří Pondělíček.

SLEDUJEME téma: Paroubkova nová strana

"Ústřední rada schválila plnou podporu předsednictvu strany pro jednání s Jiřím Paroubkem," řekl ČTK první místopředseda ČSNS Stanislav Palša. Paroubek o svém angažmá v ČSNS 2005 v minulých dnech intenzivně vyjednával s představiteli strany.

Uvažoval ale také o založení nového politického subjektu. Ten by se mohl jmenovat Národní socialisté - levice 21. století. Žádost o registraci má Paroubek předložit příští týden. Ustavující sjezd podle něj bude 26. listopadu. V přípravném výboru je i poslanec Jiří Šlégr. Podle Paroubka se bude jednat o sloučení obou subjektů. Jiří Paroubek to potvrdil pro ParlamentníListy.cz.

Postoj členů neparlamentní strany ČSNS 2005 nebyl k přijetí Paroubka jednoznačný. Vyloučený Janko s příchodem bývalého premiéra zásadně nesouhlasil. Paroubek následně oznámil, že s Jankem vyjednávání o vstupu ukončil. Chce ale prý spolupracovat s těmi členy ČSNS 2005, kteří sdílí jeho názory.

Podle Paroubka jedna etapa jeho politického života skončila už odstoupením z čela ČSSD po loňských sněmovních volbách, v nichž ČSSD sice vyhrála, ale ztratila reálnou možnost sestavit vládu.

Čtěte:
Falešný mail: ČSNS vyhodila svého předsedu a přijala Paroubka se Šlégrem

reklama

autor: joh

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Snídáte špatné věci. EU vám zařídí nápravu

8:44 Snídáte špatné věci. EU vám zařídí nápravu

„Co snídáte?“ Právě tuto otázku si položili v uplynulých dnech poslanci Evropského parlamentu (EP) a…