Deník lže. S Kalouskem jsem nejednal, zlobí se Bárta

08.10.2011 13:29

Předseda poslaneckého klubu Věcí veřejných Vít Bárta se vyjádřil k článku MF DNES o facce ministra financí Miroslava Kalouska (TOP 09). Té prý měla předcházet hádka s Bártou kvůli vyšší DPH. Bárta to ale popírá.

Deník lže. S Kalouskem jsem nejednal, zlobí se Bárta
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Vít Bárta

MfD tvrdí, že Bárta a Kalousek se výměnou za miliardy pro ministerstvo dopravy dohodli na výši DPH 19 procent. A protože „VV jako vždy změnily názor“, Kalousek se měl rozčílit a Bártovy nadávat. Cestou z jednání potom potkal mladíka, kterému nafackoval.

SLEDUJEME TÉMA DPH

„Je to lež, s Kalouskem jsem v úterý o DPH nejednal, natož abych udělal dohodu. Naopak ani tato dohoda možná nebyla, protože již v úterý ráno předsednictvo strany zavázalo naše ministry k tomu, že nesmí zvednout ruku za více miliard pro dopravu, pokud by mělo dojít k zvednutí DPH,“ tvrdí Bárta.

Související:
Boj o facku. Byla pro Bártu? Kalousek znechuceně: Nekomentuji

„MF Dnes se ani neobtěžuje tyto účelové informace nějak podložit, aby si jednotliví redaktoři Mafry neodporovali mezi sebou. Nevadí ani to, že na otázku MF Dnes jsem jasně řekl, že takovou informaci nemohu potvrdit a mé záporné vyjádření v článku ani nebylo uvedeno,“ zlobí se šéf poslanců VV a dodává, že ve své straně udělá vše proto, aby devatenáctiprocentní DPH nikdy neprošla.

Psali jsme:
Bárta naštval Kalouska. Ten pak šel a vrazil facku mladíkovi
Dneska jsem ještě nikoho nezfackoval, pochlubil se nemocný Kalousek
Okamura vzrušeně: Kalousek konečně odhalil, jak zadlužuje národ

reklama

autor: joh

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rusové už Ukrajince opravdu ponížili. Proniklo do tisku

9:03 Rusové už Ukrajince opravdu ponížili. Proniklo do tisku

Washingtonský Institut pro studium války ještě před pár desítkami hodin naznačoval, že by Rusové rád…