Na Havlově fóru vystupují vrazi a zločinci, píše levicový server

10.10.2011 9:32

Komentátor levicového serveru BritskéListy.cz tvrdě kritizuje Havla za výběr hostů. Vznešené cíle fóra prý měly v uplynulých létech propagovat osoby, jež mají na svědomí nevylíčitelné utrpení nezměrného počtu lidí na celém světě.

Na Havlově fóru vystupují vrazi a zločinci, píše levicový server
Foto: Hans Štembera
Popisek: Václav Havel

Václav Havel je karikaturou všeho, co hlásá, tvrdí ti alespoň komentátor Daniel Veselý. Jeho text zveřejnil server BritskéListy.cz. Autor naráží na hosty, kteří navštíví letošní diskusní Fórum 2000. Srovnává přitom Billa Clintona s gruzínským prezidentem Michailem Saaskašvilim nebo kosovskou prezidentkou Atifete Jahjagaovou.

Putina by Havel nepozval

Všichni tito lidé se podle autora dopustili řady neodpustitelných zločinů a nijak tak nezapadají do obrazu pravdy a lásky, který Havel hlásá, a pokud je na fórum zve, zesměšňuje sám sebe. Posláním nadace má přitom být „identifikace klíčových problémů lidské civilizace a hledání možností předcházet eskalaci náboženských, kulturních nebo etnických konfliktů."

„Tento vznešený cíl měly v uplynulých létech propagovat osoby, jež mají na svědomí nevylíčitelné utrpení nezměrného počtu lidí na celém světě - bývalý americký prezident Bill Clinton, jenž je zodpovědný hlavně za usmrcení statisíců iráckých dětí do pěti let věku genocidními sankcemi atd., bývalá ministryně zahraniční Spojených států Madelaine Albrightová - totéž, bývalý ministr zahraničí USA Henry Kissinger je plně zodpovědný za zavraždění několika milionů lidí, a to především v Indočíně. Izraelský prezident Šimon Peres nese vinu za zabití 106 Libanonců ukrývajících se v budově označené logem OSN atd., nebo izraelský ministr obrany Ehud Barak, který je spoluviníkem masakru 1 400 Palestinců v Gaze atd." vypočítá údajná zvěrstva hostů fóra Veselý.  

Selektivní nespravedlnost při výběru hostů ukazuje komentátor i na dalších příkladech, jedním z nich je pozvaný gruzínský prezident Michail Saaskašvili, který podle názoru autora rozpoutal válku s Ruskem. Za zmínku ovšem stojí, že Havel na fórum nepozval také faktického vládce Ruska Vladimíra Putina, který by konflikt popsal ze svého pohledu. Kdyby to Havel udělal, jeho příznivci by se prý zhrozili.

Související:

V Praze začne patnácté Forum 2000, Saakašvili vyznamená Havla

Václave Havle, omluv se. Foldyna bude demonstrovat za Srby

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…