První trest pro Březinu: Zase píšou, že je sukničkář

11.10.2011 9:13

Už přes deset let je podle deníku Blesk Karel Březina nepřehlédnutelnou figurkou. Proč, když nic zajímavého dosud jako politik neudělal? Podle Blesku prý kvůli svým milostným avantýrám. Jenže teď se o něm hovoří znovu - policisté jej totiž chtějí postavit před soud, protože zkresloval údaje o stavu hospodaření a jmění.

První trest pro Březinu: Zase píšou, že je sukničkář
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Březina

Blesk dnes podle očekávání mnohých čtenářů neodvyprávěl napřed příběh o tom, proč je Březina obžalovaný. Místo toho ale komunálního politika cupoval za jeho milostné eskapády. A začal hned zostra - třeba tím, jak se Březina rozkoukával coby sedmadvacetiletý ministr ve vládě Miloše Zemana.

„Právě se Zemanovou asistentkou pak zahýbal manželce - spisovatelce Báře Nesvadbové. Byl z toho rozvod," píše bulvární deník. S asistentkou Markétou Jedličkovou má dokonce dítě.

Nedávno ale prý Březina začal honit jinou sukni - začal si totiž s pravou rukou expremiéra Mirka Topolánka, kterou je pražská zastupitelka Gabriela Kloudová..

Blesk pak k článku připojil i fotografii jeho exmanželky Báry Nesvadbové, společné foto Březiny s Kloudovou a i fotku Markéty Jedličkové. „Zálety svého muže Karla Březiny nedokázala spisovatelka Bára Nesvadbová skousnout. Rozvedla se s ním, přestože mají dceru Bibianu," připsal pak k tomu deník.

Hrozí mu vězení

Ale podobně složitý jako Březinův milostný život je i případ, za který mu hrozí soud. Působil totiž ve statutárních orgánech zkrachovalých společností Porcela Plus a Concordia, kde zastupoval věřitele, ovšem následně zasedl v dozorčí radě Žižkov Station Development. Podle obchodního zákoníku ale člověk, který byl členem některého ze statutárních orgánů zkrachovalé společnosti, nesmí být ještě tři roky poté v představenstvech nebo dozorčích radách jiných firem.

Více zde:

Výjimkou je případ, kdy to dotyčný oznámí na valné hromadě a ta jeho působení odsouhlasí. Přesně to ale podle Blesku Březina neudělal, přestože mohl. Teď mu hrozí v krajním případě až dvouletý trest. On sám ale jakékoliv provinění popírá a na svůj post náměstka primátora prý odmítá rezignovat, přestože jej k tomu vyzvali zastupitelé z TOP 09.

„Na radnici ho drží koalice ČSSD a ODS," dodal Blesk.

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…