Zaorálek (ČSSD): Polská společnost dala svou podporu spolupráci ve sjednocující se Evropě

11.10.2011 12:11

Lubomír Zaorálek k výsledkům parlamentních voleb v Polsku

Zaorálek (ČSSD): Polská společnost dala svou podporu spolupráci ve sjednocující se Evropě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lubomír Zaorálek

ČSSD celkově pozitivně hodnotí výsledky parlamentních voleb v Polsku 9.10. 2011. Na jedné straně litujeme toho, že naši partneři - Strana demokratické levice - nedosáhla takového výsledku, který by jí umožnil výrazněji se podílet na povolebním politickém uspořádání v zemi.

Nicméně vítáme přesvědčivé vítězství liberální a proevropské strany Občanské platformy premiéra Tuska, které je o to cennější, že bylo dosaženo ve velmi složitém období pro evropskou integraci a právě v době polského předsednictví v Evropské unii. Oceňujeme tento fakt jako potvrzení toho, že polská společnost, navzdory současné ekonomické a politické krizi EU dala svou rozhodnou podporu spolupráci Polska v sjednocující se Evropě.

Současně vyjadřujeme uspokojení, že konzervativní síly, jejichž vítězství by vedlo k izolaci Polska, byly na polské politické scéně poraženy. Výsledky polských parlamentních voleb jsou pro ČSSD povzbuzením, že i ve světle současných obtíží v našem společném evropském prostoru může získat proevropská politika v členské zemi EU, regionu střední a východní Evropy, rozhodnou podporu většiny společnosti. ČSSD je připravena aktivně spolupracovat na poli evropské integrace s polskou politickou reprezentací, která vzejde z povolebního uspořádání.

Lubomír Zaorálek, stínový ministr zahraničí za ČSSD

Více:
Rouček (ČSSD): Polsko volí mezi evropskou perspektivou a světem včerejška

##PROFIL 295##


Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: cssd.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…