Starostové Šluknovska: Ministři neplní sliby

11.10.2011 19:12

Starostové Šluknovského výběžku kritizují ministerstva vnitra a práce a sociálních věcí. Vnitro prý nedodržuje sliby, které jim dal ministr na konci srpna, a opatření ministerstva práce jsou prý neúčinná. ČTK to dnes za Sdružení pro rozvoj Šluknovska sdělila mluvčí rumburské radnice Gabriela Doušová. Kritika míří i na policejního prezidenta Petra Lessyho, protože navzdory jejich slibům prý počty policistů v menších městech klesají.

Starostové Šluknovska: Ministři neplní sliby
Foto: Hans Štembera
Popisek: Chodba v domě Romů

Sdružení kritizuje i ministra Jana Kubiceho, jenž oblast znovu nenavštívil, i když sliboval, že přijede do měsíce. Kubice a jeho podřízení navštívili oblast 25. srpna, krátce po útoku dvacítky Romů na menší skupinu místních v Rumburku. Lessy tehdy slíbil, že počty policistů na obvodních odděleních nebudou klesat, ministr chtěl během měsíce znovu přijet. Ani jedno z toho se nesplnilo, zlobí se teď starostové. "Ten měsíc už uplynul a sliby by se měly plnit, takže mu asi pošleme nějaký dopis," řekl ČTK předseda sdružení a starosta Jiřetína pod Jedlovou Josef Zoser. 

Policistů ubývá

"Starostové jsou zneklidněni tím, že policie byla posílena ve Varnsdorfu, Rumburku a Šluknově na úkor menších měst a obcí, do nichž se nyní údajně stěhují nepřizpůsobiví obyvatelé," uvedla Doušová. Například v dvoutisícovém Velkém Šenově podle starosty Vladimíra Vykoukala zbyli z osmi policistů pouze čtyři. "Tři byli převeleni do Šluknova, další odešel do důchodu a jeho tabulkové místo bylo zrušeno," uvedla Doušová. Další konkrétní případy snižování počtu policistů prý ale Zoser nezná.

SLEDUJEME témata Šluknovsko a Romové 

Ministerstvo vnitra kritiku odmítlo. "Nedošlo k žádným tabulkovým přesunům policistů, ani oslabení, ani posílení," řekl ČTK mluvčí resortu Pavel Novák. V regionu podle něj změnilo působiště jen několik policistů, kteří jsou dočasně přiděleni na jiné služebny, ale jen formou služební cesty. "Ministr navíc v příštích týdnech očekává výstupy expertní komise, které by měly přinést nové rozdělení policejních sil, aby více odpovídalo rozložení kriminality v Česku," dodal. Kubice prý plánuje další návštěvu regionu koncem října. "Že tam nejezdí každý týden, to neznamená, že se tomu nevěnujeme," dodal mluvčí.

Čtěte také:
Starostové úpí kvůli Romům: Pomoc, Nečasi, je jich čím dál víc

Foldyna varuje. Další Romové. A nikdo je nebude potřebovat

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …