Sněm v Kladně nominoval na post šéfa středočeské ODS Bendla

11.10.2011 22:43

Nový ministr zemědělství Petr Bendl dnes získal nominaci na post šéfa strany ve středních Čechách od oblastního sněmu v Kladně. ČTK to řekl předseda oblastního sdružení a kladenský primátor Dan Jiránek. Bendl tak má podle dosud známých informací tři nominace, dříve ho podpořilo sdružení na Nymbursku a v Mladé Boleslavi. Jeho hlavní rival Petr Tluchoř zatím získal dvě nominace. Podpořily ho sněmy v Příbrami a Kolíně.

Sněm v Kladně nominoval na post šéfa středočeské ODS Bendla
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Bendl

Bendlovi, dosavadnímu šéfovi vlivné středočeské ODS, končí mandát tuto sobotu, na kdy je svolán regionální volební sněm. Část regionální organizace podporuje protinečasovský postoj někdejšího šéfa poslanců ODS Tluchoře, který má reálnou šanci funkci získat. Premiér Petr Nečas kvůli tomu podle HN objíždí oblastní sněmy, aby jeho pozici před víkendovým volebním sněmem oslabil. "My jsme podpořili Petra Bendla. A ano, dá se říct, že jeho podporoval i pan premiér, který přijel," řekl HN člen oblastní rady nymburské ODS Zdeněk Vocásek.

Na sněm přijel i Nečas

Nečas podle informací ČTK navštívil v pondělí i sněm v Kolíně, kde však získal nominaci Tluchoř a dnes se zúčastnil i zahájení sněmu v Kladně. "Je to standardní práce předsedy strany," řekl Nečas zpravodaji ČTK při odchodu z dnešního jednání. Víc se k tomu nevyjádřil.
Mladoboleslavská ODS podle Nwelatiho současného šéfa středočeské ODS podpořila 54 hlasy z 56 možných. "Tuto jasnou podporu pro Petra Bendla jsem očekával a těší mě, že jsem se nemýlil," sdělil ČTK Nwelati s tím, že sněm přijal usnesení o podpoře Nečasovy vlády.

Bendl, který ve vládní funkci z Nečasova rozhodnutí vystřídal Tluchořova příznivce Ivana Fuksu, získal nominaci i od své mateřské oblastní organizace v Kladně. Podle Jiránka získal 69 hlasů z 77 možných. "Já jsem se své nominace vzdal a žádná jiná nebyla, takže to rozhodování bylo poměrně jednoduché," řekl ČTK Jiránek.

K věci:
Odvolaný Fuksa: Premiér potírá svobodnou diskusi
Fuksa útočí na premiéra: Vždy vyhoví Bártovi, dříve či později 
Premiér se rozhodl už v dubnu. Když můj odchod chtěly VV, tvrdí Fuksa 
Smutný Rath: Kvalifikace Bendla je skvělá, byl v SSM ve žňové komisi

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…