Vláda vyslechne zprávu o složité situaci Romů

12.10.2011 6:05

Vláda dnes vyslechne zprávu o situaci v Česku žijících Romů, uslyší, že významnou část romské populace postihuje sociální vyloučení. Ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek (TOP 09) bude kolegy informovat o vytvoření detašovaných pracovišť úřadů práce, která mají začít fungovat od Nového roku.

Vláda vyslechne zprávu o složité situaci Romů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Malí Romové

Úřady práce totiž budou od tohoto termínu vyplácet i sociální dávky, které dosud spravují obce. Změna bez zavedení detašovaných pracovišť by vedla k zhoršení přístupu lidí ke službám státu v 26 lokalitách.

Návrhy kraje nejspíš spadnou pod stůl

Ministři, mezi které dnes poprvé usedne nový šéf ministerstva zemědělství Petr Bendl (ODS), proberou také nominace na Národní cenu vlády za mimořádné vědecké výsledky. Horkým kandidátem je přednosta III. interní kardiologické kliniky 3. lékařské fakulty Univerzity Karlovy Petr Widimský. Náhradnicí je imunoložka Blanka Říhová z Mikrobiologického ústavu Akademie věd.

Téma Šluknovsko

Negativní stanovisko vláda patrně vydá k novele zákona o soudech a soudcích, kterou usiluje Liberecký kraj o zřízení Krajského soudu v Liberci. Kabinet zřejmě nebude souhlasit ani s další předlohou Libereckého kraje, podle níž by záchranáři požívali vyšší ochranu, jakou mají úřední osoby.

Foto: Hans Štembera

Související:

Romové útočí i na Břeclav. Místní se bojí chodit na vlak

Brno čeká den D, zaplaví ho romské klany. Vést je bude herec Čenský

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …