Senát má na programu důchodovou a zdravotnickou reformu

12.10.2011 6:26

Senát má dnes na programu vládní důchodovou reformu, kterou hlasy opozice pravděpodobně odmítne. Stejný osud asi stihne i většinu zákonů zdravotnické reformy. Výjimkou by měl být zákon o zdravotnické záchranné službě, který chtějí senátoři pouze upravit.

Senát má na programu důchodovou a zdravotnickou reformu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senát

Navrhují mimo jiné zachovat maximální dobu dojezdu záchranářů k pacientovi na 15 minutách. Vláda ji chce prodloužit na 20 minut.

Důchody i stavební spoření

Senátoři by měli posoudit rovněž novelu o snížení státní podpory stavebního spoření. Horní komora by místo toho podle doporučení svého hospodářského výboru měla navrhnout návrat k podmínkám státní podpory stavebního spoření na loňské úrovni a odmítnout zdanění připsaných úroků ze stavebního spoření.

Penzijní reforma má především zavést důchodové spoření v nestátních penzijních fondech. Lidé by do nich převáděli část příspěvků, které nyní platí státu do prvního pilíře na průběžné financování penzí. Opozice se obává, že stát tak nebude mít na penze vyplácené současným důchodcům.

SLEDUJEME téma důchodová reforma

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…