Havlovi přiznali: Máme starosti, umírá nám pejsek

12.10.2011 9:15

Někdejší první dáma Dagmar Havlová má podle svého manžela Václava důvod ke smutku: umírá jí totiž pejsek. Boxerka Alma trpí prý rakovinou lymfatických uzlin a její stav je natolik kritický, že bývalá první dáma tráví se čtyřnohým miláčkem každou volnou chvilku. Havel to řekl bulvárním deníkům Blesk a Aha!. Zdůvodnil tak, proč se jeho choť nemohla naplno věnovat jeho nedávným 75. narozeninám.

Havlovi přiznali: Máme starosti, umírá nám pejsek

O kritickém zdravotním stavu ani ne tříleté fenky Almy nečekaně promluvil exprezident Václav Havel. Přiblížil zároveň, proč ani on není stále zdráv.

„Manželka má jiný starosti než mé narozeniny, protože nám umírá pejsek. Ona je u něj, já jí hned musím zavolat a zjistit jaká je situace," řekl Havel podle Blesku v publicistickém pořadu Střepiny na otázku, co mu dala jeho manželka Dagmar k 75. narozeninám.

Možná jste nečetli:

Má za sebou první chemoterapie

„Pejsek už má za sebou první chemoterapie jen pískaři mohou pochopit, s jakými obavami Dagmar hledí do budoucna," referovalo pak Aha!. Podle všeho léčba ale zabírá a to i díky příznivému věku Almy.

Rakovina lymfatických uzlin je u psů, podobně jako u lidí, neoperovatelná a u boxerů je považovaná za výjimečnou. „Častěji trpí problémy s páteří či srdcem," napsalo Aha!.

Jak Blesk připsal, právě fenka Alma je už třetí boxerka, která Havlové onemocněla. V dubnu 2009 zemřela po dlouhé nemoci fenka Madla, které bylo deset let. Nahradila ji právě Alma. V  lednu 2006 přišla Dagmar o Sugar, které bylo dokonce 14 a půl roku.

Jak bulvární deník dále poznamenal, po skonu Sugar vydala nadace Dagmar a Václava Havlových VIZE 97 velmi patetické prohlášení: „Odešla obklopena svými nejbližšími doma, v Dělostřelecké ulici,  v den  9. výročí sňatku manželů Havlových."

Havel nejí a proto je tak slabý

Exprezident ve Střepinách navíc přiznal, že z oslavy, která se konala v uměleckém centru DOX, příliš neměl, protože neustále musel přijímat dary, gratulace nebo se někomu podepisovat. Také zmínil, proč ani on není stále fit.

„Problém je v tom, že já nejsem zdráv. Mám poloviční energii, všechno mě namáhá, rovnováhu nemám, proto nosím hůl. Doktoři mi furt doporučují jíst, že musím hodně jíst, protože jsem zhubnul dvacet kilo. Pokud nebudu jíst, budu dělat chybné úkroky," řekl Havel.

I když mu lékaři přikázali, že musí víc a hlavně častěji jíst, aby jeho zesláblé tělo zesílilo, jen stěží se k jídlu přinutí. A to má za následek to, že ztrácí rovnováhu a bez hůlky neudělá ani krok.

Pobyt na chalupě mu pomohl

Havel, kterého léta sužují vleklé potíže dýchacích cest, letos na jaře prodělal těžký zánět. Po propuštění ze střešovické nemocnice pobýval v lázních a následně byl několik týdnů na své chalupě na Hrádečku na Trutnovsku. To exprezidentovi alespoň trošičku pomohlo.

Před 15 lety mu lékaři kvůli rakovině odstranili část plíce. Prodělal také operaci proděravělého střeva - byl kvůli tomu operován a hospitalizován v Rakousku. Oslabily ho i následné časté záněty. „Kdysi též kouřil a nepřidal mu ani pobyt ve vězení za komunismu," dodal Blesk.

Z přání politiků:

  
Čtěte také:

reklama

autor: olb

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…