Sedm učitelů napsalo Dobešovi: Jste příklad náckovství

12.10.2011 16:55

Sedm rozezlených středoškolských kantorů napsalo otevřený dopis ministrovi školství Josefu Dobešovi (VV). Do běla je rozpálila Dobešova výzva, aby ve svých studentech důsledně pěstovali národní hrdost. S panem Bátorou můžete vydat i seznam povolených a zakázaných knih, odpovídají učitelé.

Sedm učitelů napsalo Dobešovi: Jste příklad náckovství
Foto: Hans Štembera
Popisek: Josef Dobeš

Sedm středoškolských učitelů s patřičnou dávkou ironie poděkovalo ministru školství Josefu Dobešovi (VV) za to, že chce žáky vést k nacionálnímu cítění. Až bude třeba vysvětlit žákům pojem „náckovství" a jiná problematická období českých dějin, budou prý kantoři vědět, koho dát za příklad.

Celý text ZDE

Bátora nám poví, co je správné a co ne

„Často jsme naráželi na problém, jak našim studentům přiblížit některá témata, především sociálně patologické jevy či komplikovaná historická období. Jsme rádi, že díky některým českým politikům máme k dispozici tolik praktických příkladů."

Téma Ladislav Bátora ZDE

Učitelé Dobešovi navrhují, aby vytvořil dva seznamy knih, povolenou četbu a a četbu zakázanou. S oběma listinami mu prý může pomoct zaměstnanec ministerstva školství Ladislav Bátora. Zakázané knihy pak bude možné rituálně pálit, nabízejí možnou cestu učitelé.

Kantory rozlítil nedávný apel ministra na občanskou výchovu směřovanou češství. Vzorem pro studenty by mohl být podle Dobešových představ např. hokejista Jaromír Jágr, ale kantoři tu nevidí přímou souvislost s češstvím.

Související:

Nejen "matika" a jazyky. Dobeš zavádí vlasteneckou výchovu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …