Manžel Vondráčkové rozjíždí drsnou kampaň proti bulváru. A těší se

14.10.2011 19:05

Negativní kampaň nemusí být jen prostředkem politických stran k získávání voličů. Pro tentokrát její vliv poslouží manželovi a manažerovi Heleny Vondráčkové Martinu Michalovi. Ten se rozhodl upozornit na poměry v České republice, zejména, jak sám říká, proti naprosté ignoranci Ústavy ze strany policie a Státního zastupitelství.

Manžel Vondráčkové rozjíždí drsnou kampaň proti bulváru. A těší se
Foto: Hans Štembera
Popisek: Fotokoláž

Martin Michal tak reaguje na prohraný soud, v němž Helena Vondráčková požadovala odškodné 14 milionů od státu za to, že nezakročil proti praktikám bulváru.

"Stav věcí je neúnosný, proto jsem se rozhodl k činu. Tyto billboardy budou viset po celé Praze, ale kolik jich bude a kolik jsem za to zaplatil, ode mě neuslyšíte," uvedl pro ParlamentníListy.cz Martin Michal. Manžel Heleny Vondráčkové zároveň přiznal, že se nebojí reakce na billboardech zmíněných subjektů, tedy policie, státního zastupitelství ani novinářů. "Jen ať se ozvou, na to čekám a předložím jim důkazy pro svá tvrzení," uzavřel Michal.

Předem prohrané

Jako jasné vyhlášení války, na jejímž konci bude manžel Heleny Vondráčkové právně poražen, vidí jeho záměr bývalý šéf asociací reklamních agentur Jiří Mikeš, který kauzu Heleny Vondráčkové a bulvárních deníků sleduje od začátku.

"Jestli to pan Michal udělá, pak se "potrefení" ozvou a zažalují jej. Ten to zajisté u soudu prohraje, neboť použil fota bez jejich souhlasu. Ten chlap neví, co činí," soudí v reakci pro ParlamentníListy.cz Mikeš. Redaktoři se navíc podle Mikeše mohou obrátit na Úřad pro ochranu osobních údajů a soudně se pravděpodobně prý budou bránit i policie a státní zastupitelství.

"Nicméně soudím, že nakonec ty billboardy nevylepí. Jen chce vyvolat pozornost médií a získat bezplatnou publicitu," předvídá Mikeš.

Psali jsme: Vondráčková prodává agenturu na Floridu. Spustí arbitráž proti ČR

Vizi experta o brzké reakci „potrefených hus" částečně naplnila Policie ČR. Tiskové oddělení policejního prezidia slovy mluvčího Jaroslava Ibeheje už materiály předalo právnímu oddělení k posouzení. Ministerstvo spravedlnosti podle mluvčí Terezy Palečkové zatím nechce, dokud billboardy nevisí, předjímat eventuální budoucí kroky nebo jakoukoli reakci týkající se této věci.

Dlouhodobě poškozuje

Helena Vondráčková je přesvědčená, že bulvár poškozuje dlouhodobě její mediální obraz. "Oni mi vlastně zničili mediální obraz, který jsem tady svou prací celých čtyřicet let budovala. A teď mi nějakými lživými kecy, s prominutím, všechno zbourali," uvedla Vondráčková v minulosti v rozhovoru pro MF Dnes. Mezi časopisy, které Zlatá slavice žaluje nejčastěji, patří Rytmus života a Pestrý svět. Vondráčkové se nejvíc dotkla zveřejněná informace, že utrápila zvíře.

Plán jejího manžela Martina Michala je reakcí na zamítavý verdikt Nejvyššího soudu z června letošního roku. Ve vleklé soudní při se zpěvačka dožadovala nápravy od státu a žádala po něm čtrnáct milionů za to, že ji neochránil před praktikami bulváru. Soud však její žalobu zamítl, nárok na peníze jí nepřiznal.

"Stát měl přimět policii a státní zastupitelství, aby tomu udělaly přítrž," komentovala postup Nejvyššího soudu zpěvačka. Oba manželé po výroku soudu prodali svoji uměleckou agenturu MM floridskému právníkovi Michaelu Smithovi, aby mohla být v budoucnu vedena arbitráž s Českou republikou. 

Nejen Paroubek

Negativní kampaň se často objevuje před volbami a míří na politiky a politické strany. Často negativní kampaň cílila na expředsedu ČSSD Jiřího Paroubka. Mediální masáži čelila například i chomutovská primátorka Ivana Řápková (ODS). Zadavatel billboardů si vzal tehdy na paškál její studium na plzeňské právnické fakultě.


Vyjádření Martina Michala k tomuto článku:

1/ Tento krok není reakcí na zamítnutý požadavek na náhradu škody, ale o reakci na další krytí šíření pomluv ze strany aktivisty Jana Šinágla a to Policií ČR a Státním zástupcem v Berouně, kde již v tomto směru byly učiněny i příslušné právní kroky.

2/ Vyjádření jakéhosi Mikeše, který je naprosto irelevantní k vyjádření, neboť o celé věci neví vůbec nic a jeho právní názor je na úrovni obyčejného laika, navíc potrefeného čtením bulváru. Navíc nás ani nikdy nekontaktoval a ani nevím o koho jde, ale jistě je ve věci znalý, neboť „kauzu Vondráčková „ sleduje od samého začátku, byť ve věci neviděl dosud ani jeden jediný písemný dokument a rozhodnutí našich soudů jdou zcela mimo něj. Asi kamarád Vašeho redaktora, který se po vyhazovu z asociace reklamních agentur potřebuje zviditelnit.



Čtěte také:


FotoKoláž: hns

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Pavel Kozdera

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…