Novou Palmovku za 1,4 miliardy obyvatelé vlastně nepotřebují

16.10.2011 9:54

AKTUALIZOVÁNO, GRAF UVNITŘ V září zastupitelé ODS, TOP 09 a části KSČM na Praze 8 odsouhlasili stavbu radnice a obchodního centra. Nová Palmovka má stát 1,4 miliardy korun. ParlamentníListy.cz získaly výsledky ankety, která byla uskutečněna mezi obyvateli Prahy 8.

Novou Palmovku za 1,4 miliardy obyvatelé vlastně nepotřebují

Na otázku, jaké z nabídnutých řešení považují místní obyvatelé za nejlepší, odpovědělo 38 procent v tom smyslu, že by se měla rozšířit stávající radnice. Jen 13 procent souhlasilo s výstavbou nového centra.

Další otázka zjišťovala informovanost občanů. Ano, máme dost informací o stavbě radnice a nákupního centra, odpovědělo pouze 13 procent. Ne řeklo procent 58.

"Můžeme říci, že 69 procent občanů má málo informací o stavbě radnice a obchodního domu, mnozí tázání o stavbě radnice a nákupního centra slyšeli poprvé," uvedli autoři průzkumu ve zprávě, kterou má naše redakce k dispozici.

Na anketu odpovídal vzorek dospělé populace Prahy 8, celkový počet respondentů byl 542. "Nicméně vzhledem k tomu, že žádné reprezentativní šetření nebylo doposud k tomuto tématu na Praze 8 zorganizováno, jsou výsledky této ankety velmi cenné," doplnili autoři.

"Je jistě zarážející, že pro variantu, kterou prosadilo současné vedení radnice se vyjádřilo pouze 13 procent respondentů," říká Mgr. Tomáš Pavlů  (KDU-ČSL, Praha 8), který je organizátorem a garantem správnosti dat této ankety. Radnice s obchodním centrem za obecní peníze je přinejmenším kontroverzním podnikem. Poprvé o něm hovořil ex-starosta Nosek (ODS) na zastupitelstvu v únoru 2010 a předběžná cena byla  600-800 milionů, nyní zastupitelé přes odpor opozice (ČSSD, zelení, část KSČM) odsouhlasili stavbu za 1,4 miliardy korun.

K VĚCI:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…