Peake: Vládu položit nechci. Sobotka mě nepochopil

16.10.2011 7:43

Místopředsedkyně vlády Karolína Peake (VV) na jedné straně obdivuje slovenského politika Richarda Sulíka za jeho politické postoje, na druhé straně odmítá výzvu Bohuslava Sobotky (ČSSD), aby VV položily spolu s opozicí vládu.

Peake: Vládu položit nechci. Sobotka mě nepochopil
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Vicepremiérka vlády Karolína Peake

Místopředsedkyně vlády Karolína Peake (VV) jednoznačně odmítla výzvu předsedy ČSSD Bohuslava Sobotky, aby levicové opozici pomohla svrhnout vládu. Sobotka využil dřívější prohlášení Peake, v němž ocenila odvahu slovenského politika Richarda Sulíka, který řekl eurovou jednoznačné ne a setrval na svém i za cenu pádu vlády.

John měl zůstat ministrem vnitra

Peake se domnívá, že VV se v dubnu tohoto roku měly postavit za svého předsedu Radka Johna a požadovat jeho setrvání v pozici ministra vnitra. Na druhé straně si je místopředsedkyně vlády vědoma, že koaliční vládnutí vyžaduje kompromisy.

„Mým včerejším vyjádřením jsem mínila podporu panu Sulíkovi a jeho straně. Nepodporuji pád vlády, ale podporuji setrvání na principech. Věci veřejné měly v dubnu udržet Radka Johna na ministerstvu vnitra. Nikdy jsem ale neřekla, že je mi líto, že Věci veřejné nepoložily vládu, naopak vždy dělaly kompromisy právě proto, aby stabilita vlády byla udržena. Pan Bohuslav Sobotka si bude muset najít jiného partnera, než Věci veřejné, ke spolupráci na pádu vlády. Věci veřejné jsou a budou i nadále stranou, která své koaliční dohody dodržuje a dodržovat bude," říká Peake.

Více:
Sobotka (ČSSD): Paní Karolíno, pojďme do toho!

 ##PROFIL 1382##
Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …