Klasnová míří na demonstraci pod okna Rathovy kanceláře

17.10.2011 22:04

Poslanci Věcí veřejných za Středočeský kraj se připojí k úternímu protestu proti plánovanému rozšíření letiště Vodochody před krajským úřadem Středočeského kraje.

Klasnová míří na demonstraci pod okna Rathovy kanceláře
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kateřina Klasnová

"Argumenty, kterými hejtman Rath obhajoval podporu letišti, považuji za liché až scestné. Kraj vyšel vstříc investorovi a na občany, jak už se tak ve středních Čechách stává, zase zapomněl. Proto se demonstrací půjdou obyvatelé šéfům kraje připomenout," uvedla místopředsedkyně sněmovny Kateřina Klasnová. Spolu s poslancem Radimem Vysloužilem se při úterní, dopolední demonstraci před Krajským úřadem Středočeského kraje připojí k 16 starostům a 10 zástupcům občanských sdružení spojených v aktivitě STOP LETIŠTĚ VODOCHODY.

"Shromáždění reaguje na souhlas rady Středočeského kraje s rozšířením letiště Vodochody. Ten je chápán jako zrada na občanech a pohrdání názory obyvatel i odborníků," uvedli oba poslanci VV.

"Problém je i v tom, že počet lidí, kterých by se rozšíření letiště dotklo, je podstatně vyšší než uvádí návrh investora, protože ten počítá jen s obyvateli trvale přihlášenými. Jenže v postižené lokalitě žije mnoho lidí, kteří zde z různých důvodů trvalé bydliště nemají. Ve studii tak není zahrnuta část katastru obce Panenské Břežany, kterou investor považuje za zahrádkářskou kolonii. V platném územním plánu obce je však toto území určeno pro trvalé a přechodné bydlení a trvale a přechodně zde občané žijí a všichni mají rovné právo na ochranu zdraví," doplnil k věci poslanec Vysloužil.

K TÉMATU:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…