Úroveň tělocviku na školách pomůže pozvednout Baumruk

18.10.2011 14:52

Bývalý šéf Rady ČT Jiří Baumruk by měl pomoci ministerstvu školství zlepšit tělesnou výchovu na základních školách. Pověřil ho tím ministr Josef Dobeš (VV), kterému se nelíbí úroveň hodin tělocviku.

Úroveň tělocviku na školách pomůže pozvednout Baumruk

Baumruk bude projektovým manažerem celoročního sportovního poháru škol ve florbale a basketbale. V minulosti už podobné projekty připravoval.

„Vzal jsem prachem usazený model, který tu byl. Pokus rozjet školní basketbalovou a florbalovou ligu, k jejichž realizaci ale nedošlo," vysvětlil Dobeš serveru iDnes.cz.

Baumruk představil detailně zpracovaný projekt školní sportovní ligy

Bývalý šéfredaktor sportovní redakce ČT a mluvčí Prahy 5 Baumruk bude na projektu spolupracovat s šéfem České basketbalové federace Miroslavem Janstou a prezidentem České florbalové unie Filipem Šumanem.

Baumruk je na ministerstvu školství od začátku října. „Jsem z něj nadšený, přinesl do detailu zpracovaný projekt. Mám v plánu tohoto velmi schopného člověka využít i na další sportovní projekty, když bude mít zájem. Jsou to ale zatím jen úvahy v mé hlavě," řekl pro iDnes.cz Dobeš.

Podle Dobeše bude celoroční soutěž motivovat žáky i učitele, aby zatraktivnili hodiny tělocviku. Navyšování hodin by prý ničemu nepomohlo.

První zápasy by měly proběhnout už v únoru 2012

Nultý ročník poháru by měl začít 1. února 2012, finálové zápasy by měly proběhnout na začátku června. „Celostátní finále basketbal se odehraje asi v Nymburku, florbal ve Střešovicích. Uvažujeme, že by vítězná mužstva mohla jet za odměnu na olympiádu do Londýna," navrhuje Dobeš.

Ministerstvo do projektu vloží kolem 6 milionů. Další peníze by měli poskytnout sponzoři. Dobeš například plánuje zapojit také veřejnoprávní kanál ČT4.

Přímý přenos by měla vysílat i ČT4

„Chtěli bychom to udělat atraktivní. Už krajská finále by mohla být v přímém přenosu, udělat šoty ze škol. Mohla by tím žít celá škola. Bude to záviset na velmi dobré organizaci, kvalitním marketingu a jak dokážeme tuto ideu dostat do škol," míní Dobeš.

Ministr Dobeš zároveň hodlá podpořit pohybový program pro děti Odznak zdatnosti, který se koná pod záštitou desetibojařů Romana Šebrleho a Roberta Změlíka.

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…