Klaus budí pozdvižení na severu Čech. Slovně jej napadl kadeřník

18.10.2011 19:34

Prezidentský pár započal třídenní cestu po severních Čechách. Lavině zvědavých dotazů i kritiky čelil statečně a přítomným potvrdil, že je stále ten správný pan profesor. Před čtyřmi lety zkoušel tehdejšího hejtmana ze zeměpisných reálií Ústeckého kraje, dnes zase zadal školačce početní úkol.

Klaus budí pozdvižení na severu Čech. Slovně jej napadl kadeřník
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Václav Klaus

Jak uvedl server iDnes.cz, při návštěvě Roudnice nad Labem obklopil pana prezidenta dav štěbetajících školáků. Jedna školačka se prezidenta dotázala na věk. Klaus bez zaváhání odvětil, že odpověď bude složitější. "Narodil jsem se v roce 1941, tak si to doma jako úkol vypočítej," řekl Klaus školačce.

Středoškolačka, která se dostala ke slovu následně, požadovala po prezidentovi změnu Ústavy. Tresty za zločiny jsou podle ní příliš nízké a proto by je měl Klaus zpřísnit. Prezident ji ale opravil, že o tresty se nestará Ústava, nýbrž trestní zákon a navíc ze zkušenosti při udělování milostí ví, že některé tresty jsou příliš nízké, ale jiné se mu zdají být naopak tvrdé.
"Pokud je to ale názor lidí zde, beru to na vědomí," uzavřel prezident diskusi na toto téma.

Psali jsme:
Klaus šokoval razancí ohledně milostí. Proč je tak radikální? diví se levice
Sledujeme téma Klaus a milost

Situaci zachraňovala Livie

Klaus byl konfrontován i se stížnostmi občanů. "Pane prezidente, zastupuji seniory, které jste nepřijal. Vedení Roudnice je okrádá, když od nich žádá vstupní poplatky za umístění do domova důchodců, vás to nezajímá," spustil na hlavu státu muž nesoucí transparent s nápisem "Prezident, vláda a parlament tvoří bandu organizovaného zločinu poškozujícího lid".

Kadeřník Jiří Krejza se soudil o vstupní poplatek 55 500 korun, který od něj žádal roudnický domov důchodců za přijetí jeho matky.

"Netuším, jak radnice okrádá seniory, to si vyřiďte mezi sebou. Nevěřím někomu, kdo za někoho agresivně vystupuje a jednat s vámi, když máte takový hloupý plakát, se mi už vůbec nechce," řekl Krejzovi prezident.

Související:
Klaus přijede na sever Čech. Šluknovsko v programu nemá
Nechci vládě dávat knížecí rady, ať řeší Šluknovsko sami, říká Klau
Klaus skončil v čínském bistru, čtenáři ho posílají do Šluknova

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jhe

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…