Vláda projedná zavedení jednotného systému výběru mýta

19.10.2011 6:26

Ministerstvo dopravy předloží vládě ve středu na zasedání návrh novely zákona o pozemních komunikacích. Do českého práva má začlenit nařízení Evropské unie o vzniku jednotného systému výběru mýta. Novela počítá také s regulací reklamních poutačů u silnic a doplňuje zákon o urychlení výstavby dopravní infrastruktury. Informuje ČTK.

Vláda projedná zavedení jednotného systému výběru mýta

Podle ministra dopravy Pavla Dobeše (VV) by reklamní poutače měly od českých silnic začít mizet zhruba do pěti let. Do budoucna by mohli povolení na výstavbu reklamních zařízení získat jen provozovatelé restaurací, benzinových čerpacích stanic, motelů a dalších zařízení, která bezprostředně souvisí se silničním provozem. Jejich poutače by ale musely být umístěny maximálně do vzdálenosti 200 metrů od provozovny.

Kalousek a Kocourek předloží plán na odstranění škod po těžbě uranu v Ralsku

Ministři dále projednají odstraňování škod po těžbě uranu v oblasti Stráže pod Ralskem, které by mělo trvat do roku 2042 a stát bude 31,3 miliardy korun. Náklady ale nezatíží státní rozpočet, neboť sanace ekologických škod bude financována z prodeje privatizovaného majetku a dalších zdrojů. Materiál po dvoutýdenním odkladu znovu předkládá ministr průmyslu a obchodu Martin Kocourek (ODS) a ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09).

Kabinet bude jednat také o tom, zda umožnit přímé dotace na investiční projekty. K návrhu ministerstva průmyslu a obchodu má ale výhrady ministerstvo financí, kterému se nelíbí zachování slevy na dani pro investory.

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…