Nečas zajásal nad Kalouskovým rozhodnutím. Ekotendr končí

19.10.2011 20:19

AKTUALIZOVÁNO Ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09) se rozhodl nedoporučit vládě nabídku společnosti Marius Pedersen Engineering a.s., která byla hodnotící komisí vybrána jako nabídka s nejnižší cenou. Jednalo se o výběr nejvhodněší nabídky na odstranění starých ekologických zátěží. Premiér Nečas oznámil, že projekt končí.

Nečas zajásal nad Kalouskovým rozhodnutím. Ekotendr končí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí a 1. místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek

"Cenová výše, byť i té nejlevnější nabídky, není podle mého názoru natolik přesvědčivá, abych mohl vládě doporučit tuto nabídku přijmout. Vláda může samozřejmě zaujmout jiný názor.“ uvedl ministr financí Miroslav Kalousek.

Sledujeme téma Ekotendr

Proti rozhodnutí zadavatele o výběru nejvhodnější nabídky mohou uchazeči podat námitky do 15 dnů. Po uplynutí této zákonné lhůty předloží ministr financí příslušný materiál do vlády – včetně oponentních znaleckých posudků a návrhu usnesení. V návrhu usnesení vládě nedoporučí nabídku přijmout.

Nečas jásá

Na Kalouskovo prohlášení bezprostředně reagoval premiér Petr Nečas, který projekt dlouhodobě kritizuje. "O ekologické zakázce jsem měl vždy pochybnosti. Zveřejněné ceny tyto pochybnosti nejenom nerozptýlily, ale posílily. Pan ministr financí Kalousek ekonomicky realisticky vyhodnotil nabídnutou cenu zakázky, politicky realisticky vyhodnotil hlasovací poměry ve vládě a nabídku nedoporučí vládě ke schválení. Tímto krokem ministra financí nejsem překvapen a očekával jsem ho. Vítěz ekotendru nebude vládou vybrán a tímto tento projekt končí."

Čtěte také:
Nečas o ekotendru: Nechci, aby moje vláda za sebou měla něco typu pandur
Nečas a Véčka mají plán. Zamáznout Kalouskovi miliardový ekotendr

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …