Schwarzenberg se brání. Do redakční práce nezasahuji, říká

19.10.2011 18:34

Šéf TOP 09 a ministr zahraničí Karel Schwarzenberg se dnes ohradil proti slovům prezidenta Václava Klause, jenž hovořil o ministrových dlouhých prstech v časopisu Respekt. Týdeník v nejnovějším vydání informoval o údajně koupené prezidentské milosti, Klaus vyloučil, že by se něco takového mohlo stát.

Schwarzenberg se brání. Do redakční práce nezasahuji, říká
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Schwarzenberg

"Pan prezident zřejmě nezaznamenal fakt, že už léta nejsem majitelem časopisu Respekt. Kdyby se ale zeptal kohokoli z novinářů, tak by zjistil, že ani v té době jsem nikdy do redakční práce nezasahoval," uvedl dnes ve stanovisku zaslaném ČTK Schwarzenberg.

Sledujeme téma Klaus a milost

Šéfredaktor Respektu Erik Tabery si nedovede představit, že by jeho časopis mohl při zveřejnění informací postupovat jinak, než postupoval. Respekt informoval o Radce Kadlecové, někdejší zaměstnankyni cizinecké policie v Karlových Varech, která byla odsouzena za přijímání úplatků od cizinců žádajících o pobyt v ČR. Milost jí prezidentská kancelář udělila v roce 2009. Podle Respektu existují dva svědci, kterým se svěřila, že milost pro ni byla koupená. Policie se začala případem zabývat.

Vládní TOP 09 v úterý uvedla, že chce kvůli podezření z uplácení změnit způsob udílení prezidentských milostí tak, aby je musel potvrdit ještě jiný orgán, například vláda či její pověřený člen. Prezident podezření při udělení milosti odmítá a míní, že to, jakým způsobem se udílejí milosti, je součástí ústavního pořádku.

Kam dál:

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…