Demonstrovat do ulic by šla jen čtvrtina Čechů

19.10.2011 21:42

V souvislosti s víkendovými protesty ve světových metropolích by do ulic vyrazila demonstrovat čtvrtina Čechů, naopak 76 procent se osobně zúčastnit nechce. S odkazem na průzkum agentury SC&C to uvedla Česká televize (ČT). Z průzkumu dále vyplývá, že většina respondentů v následujících týdnech očekává zesílení protestů i v Česku.

Demonstrovat do ulic by šla jen čtvrtina Čechů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Davy, sociální nepokoje, nespokojenost na demonstraci v Rumburku v září 2011. Odvrátíme podobné protesty nyní, po devíti letech?

Během uplynulého víkendu se v mnoha světových metropolích uskutečnily protesty proti chování vlád a finančních kruhů v době ekonomické krize. Akci pořádalo hnutí Jednotně za změnu světa (United for Globalchange) a menší demonstrace se konala i v Praze.

Související:
Pořadatelé z ProAlt čekají na demonstraci proti vládě 5000 lidí

Podle průzkumu 73 procent lidí v Česku demonstrace zaznamenalo, většina ale nezná důvody, proč se konaly. Skoro polovina Čechů očekává, že se protesty ve větší míře přesunou i do Česka, budou podle nich ale poklidné. Násilné střety předpokládá 15 procent dotázaných, 37 procent zesílení protestů nečeká.

Všechny průzkumy SC&C ZDE

Nejbližší protivládní akci plánují občanské iniciativy s podporou odborů už na tuto sobotu do Prahy. Nejvíc dotázaných upřednostňuje, aby se protesty případně konaly i v dalších velkých městech (35 procent), generální stávku preferuje 23 procent lidí, masovou demonstraci v Praze 17 procent a podle čtvrtiny dotázaných podobné akce vůbec nemají smysl. Pořadatelé z iniciativy ProAlt očekávají, že se sobotní akce zúčastní zhruba 5000 lidí.

Čtěte také:
Rozehřátí odboráři: Vládní reformy na lidi teprve dopadnou. Pak to začne 
Je nutné překopat celý rozpočet, tvrdí šéf odborů Zavadil 
Kalouskovi se udělalo zle při jednání s odboráři 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…