Prezident se setkal se zástupci Ústeckého kraje

20.10.2011 16:17

Jsou tomu čtyři roky, co prezident Václav Klaus naposledy oficiálně navštívil Ústecký kraj. Dnes (ve čtvrtek 20.10.) končí jeho další intenzivní třídenní návštěva, při níž se podíval například do Roudnice nad Labem, Terezína, Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem nebo na Univerzitu J. E. Purkyněho.

Prezident se setkal se zástupci Ústeckého kraje
Foto: Miloš Polák
Popisek: Prezident Václav Klaus

Ve středu se na Krajském úřadě setkal s hejtmankou Janou Vaňhovou a zástupci kraje. Společně pak promluvili o aktuálních tématech, které se kraj snaží za pomoci vlády vyřešit.. Prezident podpořil dostavbu dálnice D8 a při diskuzi o Ústeckém balíčku řekl, že doufá v jeho férové posuzování ve vládě i v Parlamentu.

"Zásadní věci bychom rádi dostali do života. Odmítám, aby tento balíček byl zkouškou toho, kdo má politickou moc a sílu. Tento balíček vychází z problematiky kraje, vychází z potřeb starostů, neziskových organizací a dalších institucí. Má napomoci uklidnit nepokoje v sociálně vyloučených lokalitách," uvedla hejtmanka Vaňhová.

Vláda nicméně balíček nepodpořila. Ministrům se nelíbí návrh, aby se rušení veřejného pořádku nebo drobné krádeže posuzovaly při třetím opakování jako trestný čin. Kabinet má výhrady i proti tomu, jak Ústecký kraj navrhuje upravit podmínky pro sociální bydlení.

K návštěvě:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…