Kalousek má Jarolíma plné zuby. Podá trestní oznámení pro pomluvu

20.10.2011 20:33

Místopředseda Věcí veřejných Tomáš Jarolím podal ve středu trestní oznámení na ministra financí a místopředsedu TOP 09 Miroslava Kalouska pro údajné zneužití pravomoci v souvislosti s firmou Ostroj Opava. Podle Kalouska jde o vykonstruované udání. Ministr financí na Jarolíma podá trestní oznámení pro pomluvu a křivé obvinění. Chce tak bránit své dobré jméno, sdělil jeho mluvčí Ondřej Jakob.

Kalousek má Jarolíma plné zuby. Podá trestní oznámení pro pomluvu

Informaci o tom, že Jarolím podal trestní oznámení na Kalouska, ve čtvrtek zveřejnil server Aktuálně.cz. "Mohu potvrdit, že jsem ve středu podal trestní oznámení na ministra financí," řekl Jarolím. Bližší informace však místopředseda VV médiím sdělí až po víkendových sjezdech TOP 09 a ODS.

Je to další vykonstruované udání

"Jedná se o další účelově vykonstruované udání místopředsedy Věcí veřejných na moji osobu," sdělil Kalousek prostřednictvím tiskového odboru svého ministerstva. "Začíná být poněkud únavné být neustále mediálně účelově kriminalizován místopředsedou koaliční strany," napsal Kalousek.

"Cítím povinnost bránit nejen své dobré jméno, ale veřejně čelit fízlovskému politickému stylu Věcí veřejných. Podávám proto na místopředsedu Jarolíma trestní oznámení pro trestné činy pomluvy a křivého obvinění," dodal místopředseda druhé nejsilnější vládní strany TOP 09.

Jarolím zažaloval i Kalouskova spolupracovníka

Podle informací serveru Aktuálně Jarolím v trestním oznámení cílí nejen na Kalouska, ale i na jeho spolupracovníka Radka Šnábla. Oba měli zneužít své pravomoci v souvislosti s opavskou firmou Ostroj. Server uvedl, že tato společnost loni přispěla TOP 09 milionem korun do stranické pokladny.

Trestní oznámení podle Kalouskova vyjádření míří na případ, který se týká činnosti společnosti Konpo, dceřiné společnosti České konsolidační agentury s pohledávkami akciové společnosti Ostroj. "Tato operace proběhla v roce 2001 (v době opoziční smlouvy) a já ji nemohl nijak ovlivnit," napsal v Kalousek ve své reakci.

Ministr financí uvedl, že je kdykoli připraven dokumenty týkající se případu předat orgánům policii.

Na nesrovnalosti s Ostrojem upozorňoval i Filip

Na Kalouskův vztah s Ostrojem před rokem v létě upozornil předseda KSČM Vojtěch Filip. Uvedl, že začátkem roku 2008, tedy v době působení Kalouska na postu ministra financí, byla podle něho "podvodným způsobem" vymazána zástavní práva k nemovitostem Ostroje. Společnost přitom prý měla z roku 2001 dluh vůči státu ve výši 533 milionů korun.

Podle dnešního Kalouskova vyjádření ale byla vymazána zástavní práva z katastru už v roce 2001. "Celá kauza byla v následujících letech mnohokrát šetřena orgány.

Související:


Čtěte více:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: aš, čtk

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…