Poslance ODS chtěli zabít, on jede dál: Odboráři jsou šílenci

21.10.2011 16:12

Poslanec Michal Doktor prý nechápe české odboráře. Podle něj nepochopitelně protestují proti snižování daní. Z toho odvozuje, že odbory nepostupují čistě a podporuje je někdo zvenčí. Už dříve za své drsnější výroky však přišly Doktorovi výhružné dopisy, "slibovaly" mu dokonce i smrt.

Poslance ODS chtěli zabít, on jede dál: Odboráři jsou šílenci

„Naši odboráři musí být šílení," nechápal v ČT poslanec za ODS Michal Doktor. „Chápu, když v Řecku odboráři bojují proti zvyšování daní," připustil nejprve. Zároveň ale opakoval, že stále nechápe, jak odbory můžou protestovat proti snižování dání. Narážel tím na sobotní plánovanou demonstraci.

„Je zaměřená proti vládním reformám. Peníze do rozpočtu vláda získává jen ze středních vrstev," zlobila se například předsedkyně odborů v kroměřížském podniku Magneton Jarmila Vítková. Zastal se jí i stínový ministr zahraničí za ČSSD Lubomír Zaorálek.

Proč odbory nechtějí snižovat daně?

Podle něj na demonstraci nepůjde jen o daně, ale o reformy celkově. Navíc míní, že Doktor nevykládá změnu daní přesně. Ten totiž řekl: „Nechápu, proč se zítra koná demonstrace proti vládnímu návrhu snižování daní." Zaorálek ale nesouhlasil. „To, proti čemu budou zítra protestovat, bude, že vláda Petra Nečase snižuje daně jen těm nejbohatším," vysvětloval sociální demokrat.

Vše k demonstraci odborů

Doktor si prý umí představit, že Parlament pod vlivem některých politických sil (a hlavně podle jeho slov Věcí veřejných) ustoupí a ponechá daňové zvýhodnění stravenek. „V České republice budou na nátlak odborů zvýšeny daně," předpovídal pak ironicky.

„Sníží to úroveň nízkopříjmových rodin," stěžoval si však nadále Zaorálek. Podle něj se na demonstraci ale sejdou lidé, co chápou, že se musí něco dělat s dluhy státu. Vadí jim prý však to, že zeštíhlovací reformy se týkají hlavně jich a ne bohatých.

ČSSD ráda promlouvá k takzvaně chudým

„Sociální demokraté rádi promlouvají k chudým, nebo takzvaně chudým," odmítal však taková tvrzení Doktor. Podle něj ČSSD akorát buduje nenávist mezi lidmi.

Za své někdy drsné výroky si Doktor vysloužil už nejednu výhružku. Po květnové odborářské demonstraci řekl například: „To jsou fašizující výroky. Buď máme zákony, které platí za jakékoli vlády, nebo necháme volat ulici," kritizoval výroky Terezy Stöckelové z hnutí ProAlt. „Já už teď mám v poště dvě pohrůžky likvidací," řekl pak později ParlamentnímListům.cz.

Související: Poslanci ODS někdo hrozí likvidací. Za to, co řekl o odborářích
Demente, dostaneš do držky, píší poslancovi. Řekl, že odbory jsou lůza

Podobně jako Doktor kritizoval odborářské výroky i Daniel Korte z TOP 09. Jemu však na život prý sáhnout nechtěli, pouze mu chtěli dát „přes držku". „Píší mi většinou, co si to dovoluji, že lidi nazývám lůzou. To jsem ale neřekl. Zdá se, že tito lidé jsou negramotní a neumí číst," řekl redakci ParlamentníchListů.cz Korte. „Výhrůžky, že mě zlikvidují, jsem ale nedostal. Jenom, že mi dají přes držku a že o mě zlomí hůl," dodal tehdy poslanec.

Čtěte více:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…