Gazdík: Karle Schwarzenbergu, já vás vyzývám, kandidujte na Hrad

22.10.2011 10:34

Šéf poslaneckého TOP 09 a hnutí Starostové a nezávislí (STAN) Petr Gazdík vyzval na sobotním sněmu TOP 09 předsedu strany a ministra zahraničí Karla Schwarzenberga, aby kandidoval na prezidenta. O tématu prezidentské volby má TOP 09 jednat odpoledne, rozhodli delegáti při schvalování programu druhého sněmu mladé strany.

Gazdík: Karle Schwarzenbergu, já vás vyzývám, kandidujte na Hrad
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Gazdík

"Chci pevně věřit, že budeme mít možnost volit jednoho, o němž nemusí nikdo z vás pochybovat, že by se v budoucnu styděl za svou volbu. Vyzývám vás, Karle Schwarzenbergu, abychom mohli volit prezidenta, kterého skutečně chceme. Kampaň pro něj bude více radostí než povinností," prohlásil Gazdík. 

Poznamenal, že svá slova o prezidentských volbách nemá oficiálně schválená orgány STAN. "Pro naše hnutí je pro tyto prezidentské volby jediný kandidát. Jediný," zdůraznil. 

Schwarzenberg dal v minulosti najevo, že je ochoten účastnit se přímé volby hlavy státu. Nyní připustil, že by mohl za určitých okolností kandidovat i v případě, že se politikům nepodaří přímou volbu v potřebné době prosadit a na počátku roku 2013 by nového prezidenta po Václavu Klausovi opět volili společně poslanci a senátoři. 


SLEDUJEME: Sněm TOP 09

reklama

autor: pas

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rusové už Ukrajince opravdu ponížili. Proniklo do tisku

9:03 Rusové už Ukrajince opravdu ponížili. Proniklo do tisku

Washingtonský Institut pro studium války ještě před pár desítkami hodin naznačoval, že by Rusové rád…