Projev knížete Kalouska uspal. Liškův dorazil i ostatní. Radši šli na štrúdl

22.10.2011 11:05

Projevy delegátů ani hostů na sjezdu TOP 09 příliš netáhly. Předseda strany Karel Schwarzenberg svým obvyklým unylým projevem dokonce téměř uspal i ministra financí Miroslava Kalouska. Z letargie jej vzbudila až chvála, kterou kníže vyslovil na jeho adresu.

Projev knížete Kalouska uspal. Liškův dorazil i ostatní. Radši šli na štrúdl

První den celostátního sjezdu TOP 09 se ponese kromě schvalování programu či stanov zejména ve znamení projevů delegátů a hostů.

Více o Karlu Schwarzenbergovi ZDE


Anče, Kubo, kníže!

Jeden z nejklíčovějších projevů zazněl hned dopoledne z úst šéfa strany Karla Schwarzenberga. Kníže v něm bilancoval první rok ve vládě, sněmovně i v dalších orgánech, kam se jeho strana dostala. "Celý rok jsme nepostávali, ale makali," uvedl Schwarzenberg ve svém projevu. Dostál tak i heslu sjezdu, kterým je odkaz ke krkonošským pohádkám, tedy "Nepostávat. Nekoukat. Makat".

Kalousek poklimbával a studoval. Plakáty na stěnách

Prvního místopředsedu strany a ministra financí Miroslava Kalouska však jeho projev příliš nezaujal. Zpočátku jej sice celkem pozorně sledoval, jak si ale ParlamentníListy.cz povšimly, už po pár vteřinách začal těkat po vyhřívaném stanu, kde se celý sjezd koná. Ve chvíli, kdy se zřejmě domníval, že jej nikdo nevidí, začal dokonce hledě do svého tabletu klimbat. Z letargie jej vzbudila až Schwarzenbergova slova, která se týkala jeho samého. Kníže mimo jiné zmínil skutečnost, že ministr financí je považován za "zloducha".

SLEDUJEME: Sněm TOP 09

Fotogalerie ze sněmu TOP 09 ZDE


Důvodů, proč ale téměř celý Schwarzenbergův projev Kalouska ukolébal, mohlo být několik. Kromě již tradičního tónu uspávače hadů za jeho únavou mohl stát i předchozí projev. Ten zazněl z úst hosta sjezdu, šéfa Zelených Ondřeje Lišky.

Po štrúdlu se zaprášilo

Ten nudil nejen Kalouska, který při jeho sledování studoval stěny stanu, na nichž ho zaujaly billboardy s heslem sjezdu, ale i téměř všechny další TOPkaře. Řada z nich tak jeho projev strávila u švédských stolů a jala se doplňovat tekutiny i potraviny. Po ránu byl nejžádanější z chuťovek štrúdl. 


Zajímavější než Liška byly noviny

Liška kromě kritiky vládních reforem hovořil o tradičních "zelených" tématech typu šumavský kůrovec a dalších. TOPkaři evidentně přílišný zájem o tuto tematiku neměli - i ti, kteří ve stanu zůstali a Lišku "poslouchali", tak měli na práci něco jiného než mu věnovat pozornost. Mnozí si četli denní tisk či zabíjeli nudu prací na svých tabletech. Více než Liška je zajímal i program sjezdu, který řada z nich studovala.

Projev předsedy Strany zelených Onřeje Lišky ČTĚTE ZDE


Táhl to Trautenberk

Na sněmu TOP 09 se sešlo více než 170 kandidátů ve speciálním vyhřívaném stanu ve vnitřním nádvoří královéhradeckého hotelu Nové Adalbertinum na Velkém náměstí v centru města. Delegáty ráno svolala do sálu fanfára na lesní roh, podobně tomu bylo už před dvěma lety na prvním stranickém sněmu. Sněm byl zahájený stylově znělkou z večerníčku Krkonošské pohádky.  


Více čtěte:


Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jana Šulcová

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …