Krize postihla už polovinu lidí, ukázal průzkum

22.10.2011 20:12

Dopad finanční krize vnímá čím dál více lidí. Celá polovina Čechů se domnívá, že se jejich životní úroveň od roku 2008, kdy krize vypukla, zhoršila. Zlepšení životní úrovně si přitom pochvaluje jen jeden člověk z deseti. Takové závěry vykázal průzkum, který na zadání České televize provedla agentury SC&C.

Krize postihla už polovinu lidí, ukázal průzkum
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze - ilustrační foto

Podle průzkumu krize nejvíce zasáhla důchodce, jejích dopadů se však stále víc obávají i mladší ročníky. Ti se bojí především ztráty zaměstnání, které se strachuje každý druhý Čech. Až 70% respondentů si myslí, že se v příštích měsících zvýší nezaměstnanost. Kritické vysvědčení vykázali dotázání stavu evropské ekonomiky - podle poloviny z nich stojí těsně před zhroucením.

Co lidem vadí? Korupce, nezodpovědnost, reformy

Jak ukázal průzkum, lidi nejvíce rozčiluje korupce ve státní správě, kterou za problém označila čtvrtina respondentů. Respondenti kritizují i nezodpovědné chování politiků i ostatních pracovníků státního aparátu a současné vládní reformy. 18% procent respondentů pak uvedlo, že je nejvíce štve současná situace mezi Romy a většinovou společností.

Čtěte také:


Archiv výzkumů: CVVM , FACTUM INVENIO , SANEP , SC&C , STEM , Médea Research

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: qot

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…