Písecká radnice mění vedení. Koalice prý bude stabilní. Konečně

25.10.2011 11:58

Písecká radnice z části změní své vedení. I když starosta Ondřej Veselý (ČSSD) uhájil svou židli a zůstávají i další dva místostarostové Vojtěch Bubník (VPM ) i Hana Rambousová (VPM), přibude k nim další - neuvolnění místostarosta Josef Knot (TOP 09).

Písecká radnice mění vedení. Koalice prý bude stabilní. Konečně
Foto: Radek Kraus
Popisek: Ondřej Veselý,

"Po několikaměsíčním jednání a nepříliš stabilní situaci po odchodu ODS se zdá, že opět bude koalice stabilní. Spolupráci všech stran bude stejně, jako tomu bylo u ODS řešit koaliční smlouva. Nové radní, smlouvu i další záležitosti budou na zasedání 3. listopadu schvalovat zastupitelé," řekl pro server ParlamentníListy.cz starosta Ondřej Veselý.

TOPka jde nahoru

Do radniční koalice totiž nově TOP 09 vstupuje a v městské radě bude mít tři křesla. Čtyři místa bude mít ČSSD a dvě pak Volba pro město. Kromě toho do koalice vstoupí i nezávislý zastupitel Otomarem Gottstein. Koalice tak bude mít v zastupitelstvu většinu, tedy 15 hlasů ze 27 hlasů.

"Do koalice vstupujeme se třemi radními. Jeden z radních bude zastávat místo neuvolněného místostarosty s kompetencemi rozvoj, dotační politika města a dotační investice města," uvedl zastupitel za TOP 09 Josef Knot.

Neuvolněným místostarostou bude právě on, v radě kromě něho bude ještě Klára Humpálová a Rudolf Tyll, tedy všichni zastupitelé této strany. Ziskem tří radních tak TOP 09 nesplnila svůj cíl, který si dala už na začátku jednání, tedy zisk křesla uvolněného radního.

Vývoj města se zastavil?

"Nestabilní situace v zastupitelstvu není produktivní a městu nic zásadního nepřináší. Obáváme se další stagnace, která by mohla výrazně zbrzdit rozvoj města na řadu dalších let. Proto jsme po dlouhé úvaze zvolili odpovědný přístup a rozhodli jsme se vrátit městu akceschopnost," dodal Knot.

Více o Jihočeském kraji ZDE

Problém by mohl nastat v případě, že by ji nepodpořil senátor a zastupitel Miroslav Krejča, který minulý týden vystoupil z ČSSD a je nyní jako nezařazený.

"Chci se sejít s novými radními, a poznat je, a zjistit jejich názory a vize. Pokud zjistím, že se shodneme, podpořím novou koalici," uvedl Krejča.

Sám z ČSSD odešel proto, že se podle jeho slov odchýlila od svého programu a nelíbí se mu poměry, jaké uvnitř prý panují. "Je to moje rozhodnutí. Ale jinak doufám, že se situace v Písku stabilizuje a bude radnice v obměněné podobě fungovat," dodal senátor.

Více čtěte:

Písečtí rozhodli: Komunitní centrum pro Romy nechtějí

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kraus

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …