ODS se v preferencích odrazila ode dna, ukázal průzkum STEM

24.10.2011 17:18

Preference dvou největších politických stran se v průzkumu společnosti STEM změnily. ČSSD ztratila půl procenta oproti minulému měsíci. ODS se podpora vrátila k číslům, které měla v březnu nebo červnu. Komunisté jsou na tom stejně. Podle STEMu by se do parlamentu dostaly jen čtyři strany, vedle zmíněných ještě TOP 09, proto i malý posun v preferencích znamená velký posun.

ODS se v preferencích odrazila ode dna, ukázal průzkum STEM

V průzkumu, který probíhal od 7. do 15. října získala ČSSD 25,3 procent, ODS 15,7 procent, KSČM 11,2 procent a TOP 09 9,3 procent. Odpovídalo 1277 lidí starších 18 let.

Postavení TOP 09 a KSČM je stabilní. ODS se nejspíš podařilo odrazit od preferenčního dna v září. Stále je ale velký počet nerozhodnutých lidí, kteří si nevědí rady se současnou politikou.

Celý průzkum ZDE

Často se tedy uchylují k podpoře malých stran. Ta ovšem není dostatečná. Například KDU-ČSL získala jen 3,3 procenta preferencí. Strana zelených obdržela 3,2 procenta a Věci veřejné pouhé 2 procenta.

Případných voleb by se zúčastnilo 55 procent občanů. 17 procent odmítá přijít k volebním urnám a 28 procent se ještě nerozhodlo.


 

Související:

reklama

autor: vfe

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…