Jihočeský hejtman: Nebude-li D3, nebude ani Temelín

25.10.2011 12:29

Jihočeský hejtman Jiří Zimola (ČSSD) vyzval vládu, aby zajistila peníze na dostavbu dálnice D3 a železničního koridoru, jinak kraj nepodpoří dostavbu Temelína.

Jihočeský hejtman: Nebude-li D3, nebude ani Temelín

Hejtman Jiří Zimola (ČSSD) svůj požadavek dnes zveřejnil na mimořádné tiskové konferenci. Reagoval na fakt, že tyto projekty vypadly z plánu prioritních dopravních staveb Evropské komise v letech 2014 a 2020.

V podstatě důrazně vyzval vládu, aby vyčlenila peníze na dostavbu dálnice D3, IV. tranzitního železničního koridoru i rychlostní komunikace R3 z Českých Budějovic do Rakouska. Jinak prý kraj nepodpoří dostavbu Jaderné elektrárny Temelín. 

Podle Zimoly však nejde o vydírání, pouze dostavbu Temelína nepodpoří, neznamená to, že jaderná elektrárna nebude. "Kompetence krajské rady tak daleko ani nesahají," řekl v ČT. Podle svých slov pouze vyzval vládu ČR, aby se začala intenzivně zabývat stavbou D3.

"Vláda zapomíná na sliby, které v souvislosti s dostavbou Temelína kraji dala," tvrdí Zimola. "Koledujeme si o mezinárodní ostudu, Rakušané budou už za tři roky se svou dálnicí na českých hranicích," upozornil. Co přesně bude kraj dělat, pokud mu nebude vyhověno, však Zimola neřekl. Nechce prý předjímat.

Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …