Senát má schvalovat platy žalobců nebo exekuci dávky na živobytí

26.10.2011 6:25

Nový způsob výpočtu platu státních zástupců nebo možnost exekuce dávky na živobytí přinášejí novely, které bude ode dneška schvalovat Senát.

Senát má schvalovat platy žalobců nebo exekuci dávky na živobytí

Na programu má také zrušení levicového zákona o neziskových nemocnicích nebo další odklad zákona o státní službě. Obě normy zřejmě podle doporučení výborů odmítne.

Tlumočníci budou ztrestáni

Ke schválení naopak směřuje novela, která má umožnit postih soudních znalců a tlumočníků za chybnou práci, nebo novela, podle níž si chránění svědci budou moci ponechat novou identitu i po skončení jejich ochranného režimu.

Souhlas horní komory zřejmě získá také novela, podle níž budou Češi odsouzení ve státech EU nově dostávat zápis o zahraničním rozsudku do rejstříku trestů v České republice. Novela také zvyšuje poplatek za výpis z rejstříku o 50 na 100 korun.

Vládní novelu trestního řádu, která má zkrátit trestní řízení, snížit počet vazeb a uzákonit výslech formou videokonference, se asi ze Senátu vrátí do sněmovny. Senátní ústavně-právní výbor doporučil dát do novely možnost využívat odposlechy a agenty i na daňovou kriminalitu týkající se nelegální výroby a prodeje alkoholu a tabákových výrobků.

Související:

Schwarzenberg: Po volbách bude Senát jako sicilské pomeranče, oranžový, ale tmavě rudý uvnitř

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…