Výbor nedoporučil zachovat daňové zvýhodnění stravenek

26.10.2011 10:24

Sněmovní rozpočtový výbor dnes nedoporučil poslancům zachovat daňové zvýhodnění stravenek a zároveň s tím zrušit vládou navrhovaný daňový bonus.

Výbor nedoporučil zachovat daňové zvýhodnění stravenek

Ve výboru s tímto návrhem neuspěly vládní Věci veřejné. Výbor neschválil ani jejich další požadavek na zvýšení firemní daně o jeden procentní bod na 20 procent.

Výběr daní se zjednoduší

Výbor naopak doporučil navzdory nesouhlasu ministerstva financí vložit do zákona o jednom inkasním místě jiné rozdělení odvodů z loterií. Část výtěžku by měla jít na sport, část na veřejně prospěšné účely a zbytek by měl připadnout obcím.

Dalším návrhem, jenž rozpočtový výbor přijal, se týká zdanění prodeje cenných papírů. Dosud platí daň investor, který akcie prodá do šesti měsíců od jejich nabytí. Vláda navrhuje prodloužit dobu na pět let. Výbor se shodl na jednom roce.

Vládní návrh o jednom inkasním místě, tedy daňová reforma, počítá mimo jiné s rušením různých daňových výjimek a se zrušením takzvané superhrubé mzdy. Má zjednodušit výběr daní.

Související:

Zruší-li Kalousek stravenky, bude miliardový problém. Hospodští naříkají

ODS váhá, zda zaříznout stravenky. Ještě se bude jednat

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …