Rath znovu vytáhl vztah Nečase a Nagyové. Bendl ho nešetřil

27.10.2011 19:12

Středočeský hejtman a poslanec David Rath pověstný mnohdy až moc „proříznutými" ústy to v Poslanecké sněmovně ve čtvrtek zase rozjel. A terčem se mu stala šéfka kanceláře premiéra Jana Nagyová, přes níž se pustil i do samotného Petra Nečase, který je nyní na cestě v USA a urážlivým atakům se tak nemohl bránit. Na paškál si vzal Rath i Nečasovu „pracovitost", ale ouha, ukázalo se, že sám zvedal ruku ve sněmovně při hlasování méněkrát než Nečas.

Rath znovu vytáhl vztah Nečase a Nagyové. Bendl ho nešetřil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Bendl

"Já Janu Nagyovou neznám osobně, alespoň z médií ale vím, že byla blízkou, téměř intimní spolupracovnicí Petra Nečase ještě na ministerstvu práce, kde ji za její služby už tam dával odměny v řádu stovek tisíc korun," spustil Rath. Zjevně se tak odvolával na informace deníku Blesk, který vyrukoval nedávno s výplatními páskami Nagyové z roku 2009, kdy pracovala pod tehdy ministrem práce a sociálních věcí Nečasem.

Neptal bych se, kdyby přiznal, že Nagyová je... 

Ale to nebylo to jediné, s čím se Rath do Nečase pustil. Několikrát jej například nazval zbabělcem. A to vše jen proto, že se mu od Nečase nedostalo na písemnou interpelaci odpovědi, kolik bere Nagyová dnes jako šéfka premiérovi kanceláře.

„...kdyby mi napsal: Paní Nagyová je moje přítelkyně, asi bych se neptal. Asi bych se nad tím trošku pozastavil, ale neptal bych se na to, protože bych si říkal: Dobře, i pan premiér má právo na své dny a nemusí mít všechno pod kontrolou 24 hodin. Je to taky člověk," pokračoval Rath ve své etudě. „Nyní mi ale poslali dopis, že paní Nagyová řídí celý Úřad vlády, ale prý i samotného premiéra, což se mi nechce věřit, takže to beru jako nepodloženou pomluvu," ironizoval poslanec Nečase.

Výpady vypovídají o kulturnosti autora

Celému představení v roli předsedající musela přihlížet Kateřina Klasnová, která Ratha marně i napomenula. „Já mám tu velkou nevýhodu, že když vedu schůzi v Poslanecké sněmovně, tak nemohu neposlouchat. Já jsem v tu chvíli upozornila na to, že ta diskuze se posunula jinam, než jak to definuje jednací řád. A jednací řád definuje odpovědi na písemné interpelace jako diskuzi o daném bodu. No a tady se debata posunula do hodně osobní roviny," řekla pak Klasnová ParlamentnímListům.cz.

Komentovat Rathovy konkrétní ataky premiéra ale nechtěla. „Já myslím, že tyhle výpady vypovídají něco o kulturnosti toho člověka, který sklouzne k těmto nechutným poznámkám a víc to asi nemá cenu komentovat," dodala pro redakci.

To je prd, zastupitelstvo kraje, to je něco...

Nepřítomného premiéra se při Rathových výpadech zastal mimo jiné i ministr zemědělství a předchůdce hejtmana Ratha Petr Bendl. „Urážet a napadat předsedu vlády za neúčast na hlasování a jednání Poslanecké sněmovny považuji za velmi unfér, zvlášť od člověka, který nemá účast na jednání a hlasování Poslanecké sněmovny zdaleka takovou, jako premiér České republiky. Prostě mít 51 procent neúčasti na hlasování a plakat tady ze strany sociální demokracie nad tím, že premiér má 42 procent, je nízké, ubohé a velmi laciné," řekl Bendl ve sněmovně.

„Pan Rath se snaží urazit, obrátit pozornost na sebe. On je takový rychlonášlapný, sám sebe startuje, namotivuje, aby tady pozurážel kdekoho. Ale popravdě na jednáních zastupitelstva Středočeského kraje dělá mnohem horší věci," uzavřel Bendl, který má s Rathem své zkušenosti. Ostatně Rath jej neopomněl ironicky zmiňovat i ve své nedávno vyšlé knize NÁZORY & VIZE.

Související: Rath v nové knize slovně pohřbil Kalouska a spol.


Rath nebo Klaus papalášem roku
 

Připomeňme, že David Rath je vedle prezidenta Václava Klause horkým kandidátem na cenu ankety Český papaláš 2011. Má totiž podle průběžných výsledků s Klausem takřka stejný počet hlasů. Anketa je součástí Festivalu politické písně Sokolov 2011.

Ze sněmovny: Zbabělec Nečas a jeho intimní Nagyová, řval Rath ve sněmovně

  • Celý projev ZDE


Více o Janě Nagyové ČTĚTE ZDE 


Čtěte také:

 
Ilustrační foto: Hans Štembera


Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

reklama

autor: Ondřej Vaněk

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Snídáte špatné věci. EU vám zařídí nápravu

8:44 Snídáte špatné věci. EU vám zařídí nápravu

„Co snídáte?“ Právě tuto otázku si položili v uplynulých dnech poslanci Evropského parlamentu (EP) a…