Bátorův syn: Havlovci nám chodí vytloukat okna a vyhrožují smrtí

30.10.2011 12:04

Syn Ladislava Bátory hodnotí jednoznačně kladně jeho odchod z ministerstva školství. Doma je prý více klidu. Když si ale vzpomene na předchozí období tzv. bátoriády, tvrdí, že jim odpůrci jeho otce prý i vyhrožovali smrtí. A nazývá je pravdoláskaři nebo havlovci.

Bátorův syn: Havlovci nám chodí vytloukat okna a vyhrožují smrtí
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Demonstrace proti Bátorovi

„Nechutné metody pravdolásky", tak je uveden rozhovor se synem Ladislava Bátory Alexandrem na serveru Prvnízprávy.cz. „Nám chodí havlovci vytloukat okna, vyhrožují nám smrtí, vloupávají se nám do soukromí, ale ne, největší nebezpečí je ten zlý, zlý fašista Bátora," říká Alexandr Bátora.

Odmítá, že by jeho otec byl rasista. „Otce tohle vše dvojnásob mrzí především proto, že je mu rasismus nejen velmi vzdálený, ale cítí k němu doslova odpor. Co ho znám, tak velmi ctí asijské národy, především Číňany, Japonce či Vietnamce. Když jsem byl malý kluk, dostal jsem od něj soubor čínských lidových pohádek a později zase Tao-te-ťing. V devadesátých letech otec dokonce dvakrát navštívil Japonsko," vyjmenovává příklady.

Sledovali jsme kauzu Bátora

Hodnotí ale jako kladné to, že jeho otec Ladislav Bátora skončil na ministerstvu školství. Domácnost je prý mnohem klidnější. „Otcovo rozhodnutí však pochopitelně vnímám jako nezbytný krok," připouští. Díky tomu by prý mohl mít víc času na iniciativu D.O.S.T., která by se mohla postupně proměnit na politickou stranu.

Že by ale otci nějak v jeho počítání radil, to Alexandr zamítl. „Nezapomeň, že když čteš ty lži v novinách, když vidíš ty šílené konstrukce, kterým jsou navíc čtenáři schopni uvěřit, když vidíš, jací mravní giganti typu Kalouska či Hvížďaly se do mého otce pouštějí, když tě bývalí, současní i budoucí komunisté přesvědčují o nebezpečnosti legálních politických stran, no prostě když na vlastní kůži prožíváš takovouhle aféru, tak zkrátka potřebuješ s někým mluvit, jinak by ses z toho pominul. Ale že bych otci radil... no to ne," odpovídá redaktorovi.

Čtěte více:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…