Co se dělo, když Nečas navštívil Obamu? Bulvár to ví

31.10.2011 9:27

Deník Blesk se dnes vrací k návštěvě premiéra Petra Nečase ve Spojených státech, kde navštívil amerického prezidenta Baracka Obamu. U toho pak byl i fotograf bulvárního deníku a proto dnes referuje obrazně i popisky o tom, co všechno se v zákulisí dělo.

Co se dělo, když Nečas navštívil Obamu? Bulvár to ví
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Premiér Petr Nečas

Někdejší fotograf ParlamentníchListů.cz Zbyněk Pecák pro Blesk zaznamenal zákulisí Nečasovy návštěvy v Oválné pracovně Bílého domu.

„Zatím se v souvislosti s cestou převážně hovořilo jen o setkání Nečase s americkým prezidentem Barackem Obamou, který mimo jiné ocenil ČR jako dobrého spojence. Jenže, jak můžete vidět, zajímavých momentů bylo během cesty za oceán víc," píše k tomu deník.

Samotné setkání Obamy a Nečase v pracovně Bílého domu sledovaly tři desítky fotografů, redaktorů a kameramanů. „Bylo tam trošku těsno," popsal fotograf.

Také zaznamenal, že americký prezident má svou rodinku stále na očích - na fotkách v rámečku. V Oválné pracovně si Obama vystavil hned šestnáct rámečků s fotkami svých nejbližších, tedy manželky Michelle a dvou dcer Malie a Sashy.

Nejstřeženější trávník posetý dýněmi

„Příprava začíná. Oranžové pumkiny, čili dýně na trávníku před Bílým domem. I Barack Obama s rodinou budou slavit Halloween. Předloni sem třeba pozvali dva tisíce školáků v převlecích za příšery a duchy," ukazuje na další fotografii Blesk, kterak zaměstnanci Bílého domu rozmisťují dýně na nejstřeženější trávník světa.

Ani veverka neušla hledáčku fotoaparátu Zbyňka Pecáka. „Šedá veverka se prohání i před Bílým domem. Snad v tomto případě nehrozí to, co napsal list The Washington Post: Veverka vám může klidně sežrat dům, a když se jí to nepodaří, dovede vás alespoň k šílenství," hlásá pak popisek.

Premiér Nečas dostal od Baracka Obamy jako dar stolní set. I ten je v Blesku prostřednictvím fota ukázán. Set obsahuje například dózu potaženou zelenou kůží na psací potřeby či speciální desky na písemnosti, dodává pak deník.

Schůzka trvala 45 minut

Schůzka Petra Nečase s Obamou se konala minulý čtvrtek. Během setkání došlo na jednání o české vojenské účasti v Afghánistánu, vzájemných hospodářských vztazích a dostavbě jaderné elektrárny Temelín.

Šéf Bílého domu označil na úvod jednání Českou republiku jako opravdového spojence Spojených států a ocenil českou účast při vojenské misi v Afghánistánu. Obama také zdůraznil, že hospodářské vztahy mezi oběma zeměmi jsou dobré, ale zároveň je spousta prostoru na jejich zlepšování.

Rozhovor premiéra Nečase s Barackem Obamou trval prý asi 45 minut, pouhé čtyři minuty z nich se věnovaly jaderné elektrárně Temelín, jak řekl Nečas později v rozhovoru pro Českou televizi.

Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…