Sejdou se špičky koalice. K debatě o zakázkách a ekonomice

01.11.2011 6:10

Ve formátu K9 budou dnes jednat špičky vládní koalice. Mezi tématy, kterým se nevyhnou, bude velmi pravděpodobně zákon o veřejných zakázkách a pozměňovací návrhy k němu. Diskuse by se měla točit i kolem podoby návrhu státního rozpočtu na příští rok a pondělní zhoršené prognózy výkonu české ekonomiky v roce 2012. Poslanecká sněmovna má o vládním návrhu rozpočtu jednat v příštích dnech.

Sejdou se špičky koalice. K debatě o zakázkách a ekonomice
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Karel Schwarzenberg, Petr Nečas, Radek John

Koalice také stále není dohodnuta na definitivní podobě daňové reformy, spory přes původní náznak dohody trvají ohledně přesné podoby zdanění hazardu. Věci veřejné minulý týden oznámily, že by na nejbližším jednání K9 chtěly diskutovat také o přímé volbě prezidenta.

Topka by zákon o zakázkách ještě přiostřila

Vládní koalice se zatím neshodla na konečné podobě zákona o veřejných zakázkách. TOP 09 k návrhu z dílny ministerstva pro místní rozvoj připravila pozměňovací návrh, který zajišťuje odhalení kompletní vlastnické struktury firem a subdodavatelů u veřejných zakázek. Právě TOP 09 žádala k tématu svolání koaličního jednání. Věci veřejné oznámily vlastní kompromisní pozměňovací návrh.

Je pravděpodobné, že vrcholní zástupci ODS, TOP 09 a VV se na schůzce dotknou i nadcházejícího jednání sněmovny o rozpočtu. Podoba rozpočtu tak, jak ji schválila vláda, totiž počítá s růstem české ekonomiky v příštím roce o 2,5 procenta hrubého domácího produktu. Ministerstvo financí ale svou prognózu výrazně snížilo, ekonomický růst odhaduje jen ve výši jednoho procenta. Pro vládu to znamená hrozbu nutnosti dalších škrtů v kapitolách jednotlivých ministerstev.

Související:

Stát tu není od zajišťování štěstí lidí. Vzkaz smutným voličům

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nechutné. Ani vidět to nemůžu. Nákup paprik kazí Čechům náladu

4:44 Nechutné. Ani vidět to nemůžu. Nákup paprik kazí Čechům náladu

Paprika, která je u nás klidně za stovku, stojí na Balkáně pakatel. Maximálně půldruhého eura. Na tr…